“Değil mi ortada bir sine çarpıyor yılmaz, Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!”

Başkan Açar açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için çok önemli bir güne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tam yüz yıl önce bu gün, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, gazi meclisin açılışını ve çocuklarımızın bayramını kutluyoruz.

Milli şairimizin dediği gibi;

Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz,

Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!

İşte bu düşünce çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk Milli Birlik ve Beraberlik içinde olduğumuzda düşmanı yenebileceğimize inanıyordu. Halkı işgallere karşı bilinçlendirmek, milli birliği sağlamak ve güçlendirmek için İstiklal Mücadelesini 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatarak Amasya, Erzurum ve Sivas’ta, düşmandan nasıl kurtulacağımızı Türk halkına anlattı. ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’.dedi. Hal böyle iken bir meclisin gerekli olduğu artık anlaşılmıştı.

23 Nisan 1920’de, vatanın her yerinden gelen temsilcilerle Türkiye Büyük Millet Meclisi Ankara’da açıldı. Bu meclis önemli kararlara imza atarak, yurdumuzun işgalden kurtarılmasında önemli görevler üstlenmiştir.

            İşte Türk Milleti için bu kadar önemli olan 23 Nisan tarihi, Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram olarak hediye edilmiştir. 1979 yılından itibaren de dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisanımızı tüm dünya çocuklarıyla kutluyoruz.

Onlar inandılar ki, bu halk en nitelikli temsilcilerini ve yöneticilerini seçecek, barış, huzur ve refah içinde uygarca yaşayacak ve sizlere yani çocuklara, yani yarınlarımıza mutlu bir ülke bırakılacak… Ne var ki, bugün durup baktığımızda sizlere gerçekten güzel bir gelecek sağlamak adına, yarınlarda sizlerin bizden mutlu yaşamanız için pek de bir şey yapabildiğimizi söylememiz oldukça zor.

Ancak, yüreğimizi karartmaya gerek yok. Çünkü sizlerden umutluyuz. Her biriniz fırçanızı elinize alacaksınız ve bizim, bizden öncekilerin kirlettiği bu dünyayı, bu ülkeyi siz en güzel renklerle boyayacaksınız. Sizler yarını bugünden güzel, bugünden daha yaşanılır kılacaksınız” ifadelerine yer verdi.