Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Adnan Yüksel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Asırlar boyu sonbahar kış aylarında mevsim değişiklikleri nedeni ile toplumda hastalık yapan farklı virüsler aktif duruma gelmekte ve insanlarda hastalık yapmaktadır. Halk arasında grip veya nezle olarak bilinir. Bu virüslerin başında grip virüsü gelmektedir. A, B ve C olmak üzere üç tip grip virüsü vardır. Bunların arasında en fazla hastalık yapabilen A virüsüdür. Son yıllarda bu virüs evrimini tamamlamadığı için hemen hemen her yıl genetik yapısını değiştirerek farklı hastalık durumlarına neden olmaktadır. Bu değişim sonucunda grip virüsü daha aktif ve daha ağır hastalık (özellikle kronik hastalığı olanlar, astım, kronik bronşit, kalp yetmezliği, kronik böbrek yetmezliği-diyaliz görenler, şeker hastalığı, çocuklar, birden fazla soğuk algınlığı atağı geçirenler, belirli durumlarda ilaç kullananlar-bağışıklık sistemi baskılayıcı ilaç kullananlar, kanser tedavisi alanlar, riskli gebelikler) yapmaktadır. Bu grip için insanların sonbaharda  grip aşısı yaptırması gerekmektedir. Toplumun diğer kesimlerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Bu aylarda toplumun geneli kişisel hijyen, el yıkama ve diğer önlemler alınması, beslenmeye dikkat edilmesi, özellikle protein, sebze ve meyveye ağırlık verilmelidir. Hasta olunduğunda semtomatik tedavi, ateş düşürücü, nefes açıcı ilaçlar kullanılabilir. Ancak hastalık virüsün etkisinden çıkıp bakteriyel enfeksiyona dönüştüğünde ve ağır seyir ettiğinde mutlaka hastaneye gidip bir göğüs hastalıkları uzmanına ve dahiliye uzmanına tedavi olmalıdır. Şu anda ülke genelinde ve bölgemizde yoğun bir gribal enfeksiyon paniği yaşanmaktadır. Tabii ki ciddiye alınmalı, gereken tedbirler alınmalıdır. Paniğe gerek yoktur. Çünkü herkeste hastalık yapamaz, ancak belirttiğim kesimlerde sıkıntı yaratabilir. Onun için yapılması gereken şey, beslenmeye dikkat edeceğiz, kişisel önlemler, yani hastalıklı kişilerden, kapalı yerlerden uzak duracağız ve en önemlisi mutlaka el hijyenine önem göstereceğiz. Şu anda Besni Devlet Hastanesi'nde ciddi bir sorun yoktur. Gereken önlemler alınmıştır.

Besni de vefat eden hemşerimize Allah'tan rahmet diler, ailesine sabır ve metanet dilerim. Bahsi geçen bayan sadece bu grip virüsünden vefat etmemiştir. Kendi hastalıkları ve grip nedeni ile vefat etmiştir.

Hastanemizde ortalama günde 2000 hastaya bakıyoruz. Bunların hepsi gribal hastalık değil ama içinde grip virüsü de taşıyan var. Bir hastamızı da Domuz Gribi şüphesi ile Elazığ Devlet Hastanesine sevk ettik" dedi.