Açılışa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara ve Salih Fırat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, belde belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

ÇİĞDEM; "BESNİ EĞİTİM SEVDALISI BİR İLÇEDİR"

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, Besni'nin eğitim sevdalısı bir ilçe olduğunu söyledi. Bu yıl 19.sunu kutlayacakları Besni Eğitim bayramının dünyada tek olarak Besni'de kutlandığını da ifade eden Başkan Çiğdem, ilçede Besnili hayırseverler tarafından yaptırılarak eğitim öğretime kazandırılan 20 adet eğitim kurumunun şu anda faaliyet gösterdiğini söyledi. Çiğdem; "Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz ve tüm arkadaşlarımızla birlikte Besni'ye hizmet etme noktasında çalışıyoruz.

BESNİ'YE ACİL OLARAK FEN LİSESİ BİNASINI PANSİYONUYLA BİRLİKTE TALEP EDİYORUZ

Ancak hala eksiklerimiz var. Acil olarak sizin de gayretlerinizle Besni'ye kazandırdığımız Fen Lisesine, binasını ve pansiyonunu mutlaka istiyoruz.

Bunun yanında Kesmetepe ve Çakırhöyük Beldesinde  okullarımızı yatırım programına teklif etmiştik. Ben bunu yine talep etmiş olayım. Ayrıca uzun zamandan beri istediğimiz, insanlarımızın mağduriyetini giderek bir talebimiz daha var. Besni'de maalesef üniversite sınavları yapılmıyor. Biz Üniversite sınavlarının Besni'de yapılmasını da talep ediyoruz.

16 NİSAN'DA BESNİ'DEN EVET ÇIKACAĞINI ŞİMDİDEN SİZE MÜJDELİYORUZ

Besni her zaman iradesini istikrardan yana, vatan, millet, bayrak sevgisinden yana kullanmıştır. 16 nisan'da da inşallah hep beraber sandıkları evet oyu ile patlatıp, bu sesi Hollanda'dan, Almanya'dan ve iki yüzlü batıdan hep beraber duyacağız. Bu coşku gösteriyor ki, biz bugünden 16 Nisan'ın Evet olarak çıkacağını size müjdeliyoruz. Siz de bu taleplerimizin bize tamam diyerek müjdelerseniz çok memnun olacağız" dedi.

ERDOĞAN; "16 NİSAN'DA HOLANDA'YA, ALMANYA'YA EVET DİYEREK CEVABINI VERECEĞİZ"

Çiğdem'den sonra konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan; " Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı Besni'de görmekten ve ağırlamaktan büyük memnuniyet ve şeref duyduğunu ifade ederek; "Bu vatan, bu bayrak, bu millet, bu devlet bizim ittifakımızdır. İçimizdeki mazlumlara umut olan, bütün mazlumların umudu olan, bu milletin tekrar ittifak etmesini istemeyenlere bir cevap vereceğiz. Bu cevap 16 Nisan'da Besni'den de öyle bir sesle yankılanacak ki, kardeşlerimizin üzerine atlarını itlerini sürenlere Holanda'ya, Almanya'ya evet diyerek cevabını vereceğiz" dedi.

AYDIN; "16 NİSAN'DA BESNİ'DEN GÜÇLÜ BİR EVET BEKLİYORUZ"

Erdoğan'dan sonra kürsüye gelen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise hizmetlerin devam ettiğini ve bu hizmetlerin daha büyük bir şekilde devam etmesi için mutlaka 16 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini, bunu da en iyi bilenlerin Besnililerin olacağını söyledi. Aydın; "Geçmişte istikrarsız hükümet kurdular. Bu ülkede 25 günlük hükümetler kuruldu. 65 hükümetin 34 tanesi 1 yıldan az ömürlü oldu. 3-4 partiden kurulan, yarının ne olduğu belli olmayan hükümet o vesayetçi anlayışla bu ülkeye bir şey veremedi. Türkiye artık o eski Türkiye'nin vesayetçi anlayışlarından kurtulsun diyoruz. Türkiye artık güçlü bir Türkiye olarak yoluna devam etsin diyoruz. bunun için, vesayetçi anlayışın yok olması için, çatışmaların yok olması için, krizlerin yok olması için, sivil yargı için ve tam demokratik güçlü Türkiye için Besni'den güçlü bir evet bekliyoruz" dedi.

BAKAN YILMAZ; "TÜRKİYE'NİN HER ALANINDA BÜYÜK HİZMETLER YAPILDI"

Son olarak kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin her alanında büyük hizmetler yapıldığını söyledi. Bakan yılmaz; "Bazı alanlarda 80 yılda yapılan hizmetlerin kat kat fazlası yapıldı, bazı alanlarda da 80 yılda yapılana denk hizmetler yapıldı. Özellikle sağlıkta çok büyük reformlar yaptık" dedi.

BESNİ'NİN EĞİTİMİ DE ADIYAMAN'IN BİR ADIM ÖNÜNDE

En çok önemi eğitime verdiklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, bütçedeki en büyük payı eğitime ayırdıklarını söyledi. 2002 yılında eğitime ayrılan bütçenin 11 milyar olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, 2017 yılında ise eğitime ayrılan bütçenin 122 milyar olduğunu söyledi. Yılmaz; "2002 yılında Adıyaman'da derslik başına düşen öğrenci sayısı 40 iken, şimdi 26'lara düşürdük. Adıyaman'ın eğitim Türkiye'nin eğitiminden bir adım önde, Besni'nin eğitimi de Adıyaman'ın bir adım önünde" dedi.

BESNİ MİMARLIK FAKÜLTESİNİN EN KISA ZAMANDA ÖĞRENCİ ALIR KONUMUNA GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Besnili Sivil Toplum Örgütlerinin, "Fakültemizi Yaptık Sahip Çıkan Yok, Fakülte Hazır Öğrencisi Yok, Fakülte Burada Rektör Nerede, Fakültemize Sahip Çık Sayın Bakanım" yazılı pankartlarına da cevap veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; "Kardeşlerimiz, fakültemiz hazır öğrencisi yok diyorlar. Bununla ilgili Yüksek Öğretim Kurulu başkanımızla görüştüm. Hem Adıyaman'daki Ziraat Fakültesini, hem de Besni'deki Mimarlık Fakültesini mümkün olan en kısa zamanda öğrenci alır konuma gelmesi için, öğretim üyelerinin de burada olması için bir ortak çalışma yapacağız. İnşallah hem Besni'nin hem de Adıyaman'ın Ziraat ve mimarlıktaki olan eksikliklerini gideririz.

BESNİ'DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM %95. BU TÜRKİYE'DE YAKALANMIŞ BİR RAKAM DEĞİL

Bildiğiniz gibi Fen Lisesini açtık. AK Parti İlçe Başkanımız Fen lisesine pansiyonuyla birlikte bina istiyoruz dedi. Notumuzu aldık, Allah nasip ederse olur. 4 tane yatırımımız var, 16 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu, 8, 16 ve 24 Derslikli İlköğretim Okulu. Besni'de okul öncesi eğitim %95. Bu Türkiye'de bu ana kadar yakalanmış bir rakam değil. Besnilileri gerçekten tebrik ediyorum. Okul öncesi eğitimde bu başarıyı yakalayan Besnili kardeşlerime diyorum ki, 'Besnilinin eli kolu var olsun, harda kalsa, darda kalsa, nerde kalsa Allah ona yar olsun' diyorum. Biz Besni'nin de, Adıyaman'ın da, Doğu'nun da, Güneydoğu'nun da makus tarihini değiştiririz. Ama bunun için güçlü bir yönetim lazım. Bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım. Herkesin kendi görevini çok iyi bilmesi lazım.

Zayıf hükümetlerle, zayıf ikili yapılarla Türkiye'nin mesafe alamayacağını, zaman kaybedebileceğini de kaynak israfına gideceğinin de farkına vararaktan davranmamız lazım. Bunun yolu 16 Nisan'da bir halk oylaması var. Eğer sandıkta hükümeti ben kurmak istiyorum, milli iradenin gereği budur, egemenliğin millete ait olmasının zorunlu unsuru budur diyorsan, sandıkta Evet oyu vereceksin. Sabah oy kullanacağız, akşam hükümeti kimin kurduğunu bileceğiz" dedi.

İNANIYORUM Kİ 16 NİSAN'DA BESNİ SİNCİK'İN REKORUNU KIRACAKTIR

Adıyaman'da oylamada rekorun Sincik'te olduğunu da söyleyen Bakan Yılmaz; "16 Nisan'da Adıyaman'da inanıyorum ki, Besni bu rekoru kıracaktır. Çünkü bakıyorum herkesin gözleri gülüyor. İnanıyorum ki bu millet kendi hakkına hukukuna sahip çıkacak ve 16 Nisan günü evet diyerekten bunu da gösterecektir. Besni Besni'ye güveniyorum, Adıyaman'a güveniyorum. Besni, yolun açık olsun, ufkun, açık olsun, bahtın açık olsun. İnşallah evlatlarınla birlikte, sevdiklerinle birlikte yepyeni Türkiye'ye çığır açacaksın" dedi.

HALK OYLAMASININ İSMİ DAHİ CHP'Yİ OLUMLU YÖNDE DEĞİŞTİRMEYE YETTİ

CHP'nin olumlu yönde değiştiğini de söyleyen Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; "Kılıçtaroğlu Grup Toplantısında Anayasa Mahkemesine gideceğini söyledi. Anayasa Mahkemesine gitti mi gitmedi. Niye gitmedi? Milletin söz söyleyeceği yerde, millet adına söz söylediğini iddia edenlerin bir şey söylemesi doğru olmazdı da ondan. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesine gideceğim dediği halde doğru olanı yaptı ve gitmedi. CHP değişti mi değişti. Yine CHP biliyorsunuz Erbakan'a neler çektirdi değil mi? 28 Şubat'ı hatırlayın. Erbakan dedi ki, bana 2. doktorayı yaptırdı dedi. Kutuplaştırdın, yapamadın, çek git falan diyerekten o beşli çete ile birlikte adamı ne halden ne hale getirdiler. Geçen gün rahmetli Erbakan için anma etkinliği oldu. Bu anma törenine Kılıçtaroğlu da katıldı. İşte bu nedir, özür dilemedir. CHP olumlu yönden değişti mi değişti. Yine biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi her zaman başörtüsüne mesafeliydi. Başörtüsü ile ilgili ne çıksa Danıştay'a gider, kanun çıksa Anayasa Mahkemesine gider. Kılıçdaroğlu bu zamana kadar bize AKP diyordu. Şimdi ise Adalet ve Kalkınma Partisi demeye başladı. Halk Oylamasının ismi dahi CHP'yi olumlu yönde değiştirmeye yetti. Hiç şüpheniz olmasın bu Halk Oylaması geçerse Türkiye'yi de olumlu yönde değiştirecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi'nden AK Parti'ye geçen belediye meclis üyeleri Mustafa Öztürk, Ömer Yılmaz, Halil Polat, Ömer Aydıngüzel ve Kadir Okutan'a Bakan Yılmaz ve beraberindekiler tarafından AK Parti rozeti takıldı. Belediye Meclis Üyeleri Kazım Elmalı ve İmdat Yıldırım AK Parti'ye geçiş teklifini kabul etmeyerek törene katılmadı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra "Evet Kafe"nin açılışını gerçekleştirdiler.

Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu tarafından verilen akşam yemeğine geçtiler. Akşam yemeğine geçen Bakan Yılmaz'ı kına geceleri olan Mehmet Altıntaş ile Tuba Yücel çifti ziyaret ederek hoş geldin mesajı verdiler.