Adıyaman’ın ‘marka’ projesi olan Beşpınar Vadi Projesi’ni yerinde inceleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, projeye desteklerinin devam edeceğini belirterek, burada ağaç dikti.  
  Bin 300 dönümlük alan üzerinde uygulanan ve içerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor alanları, sosyal alanlar, göletler, şelaleler başta olmak üzere birçok sosyal donatıya sahip olan Beşpınar Vadi Projesi hızla ilerliyor.
  Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Adıyaman ziyaretinde ilk olarak Beşpınar Vadi Projesi'nin uygulama alanına gitti. Burada Vali Mahmut Demirtaş ve yetkililerden bilgi alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ağaç dikti.
  Yılmaz, projeye desteklerinin süreceğini açıklayarak, “Burayı görünce buraya ne kadar isabetli bir destek verdiğimizi anladım. İnşallah desteklerimiz devam edecek. Halkımızın en fazla talep ettiği faaliyetlerden biri bu tür rekreasyon alanlarıdır. Gelecek, oturacak ve stres atacağı, boş zamanını değerlendireceği, piknik yapacağı şehirlerin yaşanabilirliğini arttıran projelerdir. Kalkınma ile de bu yakından ilgilidir. Böyle yerler olacak ki insanlar başka yerlere gitmesin, nitelikli insanlar gelsin. Şehirleşme ile kalkınma arasında çok güçlü bir irtibat var. Bu tür projelerin kalkınma ile direk ilgili projelerdir. Sadece kaliteyi arttırmakla kalmıyor aynı zamanda iş ve yatırımı teşvik ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İhtiyaç olunca desteklerimiz devam edecek. Aşama aşama bu desteklerimiz sürecek” diye konuştu.
  TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de etkinlikte hazır bulundu.

Adıyamancihanhaber