Tek liste halinde gidilen kongrede Fikret Kalmaz yeni başkan seçildi.

Dernek lokalinde yapılan kongre divan teşekkülünün yapılmasının ardından başladı. Gerçekleştirilen kongrede Divan başkanlığına Ahmet Kılyar seçildi, divan üyeliklerine ise Mehmet Gürü ve Abbas Ekmekçi seçildi.

1 Dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, seçime tek liste halinde giren Fikret Kalmaz yeni başkan seçilirken yönetim kurulu üyeliğine, Nusret Arı, Cüneyit Palabıyık, Haluk Karcıoğlu, Sait Yavuz, İbrahim Kösen, Hüseyin Balta ve M. Mustafa Teke seçilirken denetim kurulu üyeliklerine ise Yakup Ödül, Mahmut Teke ve Tahsin Özoğlu seçildi.

Kongrenin açış konuşmasında Başkan Sermet Şüküroğlu, derneğin bir takım sıkıntıların olduğunu, maddi sorunların yaşandığını ve beraberinde üç adet kiranın biriktiğini, gün geçtikçe sıkıntıların daha da arttığını, yeni yönetime girecek arkadaşların bu sıkıntıların üstesinden geleceklerine eminim dedi.

Tek liste halinde de girilen seçim sonrası yeni yönetim kuruluna giren kişiler için öneri ve görüşler katılanlara soruldu. Başkan Fikret Kalmaz yeni dönem ile birlikte yapacakları faaliyetleri katılımcılara anlattı. 3 adet kira borcu ve vergi borçlarını yeni yönetim olarak ödeyeceğini ifade etti. Mülk sahibinin 5 Bin TL kira istediğini söyleyen başkan Fikret Kalmaz mülk sahibi ile anlaşmaya gideceğini gerekirse de anlaşma sağlanamaması konusunda başka bir dernek yeri bulup derneği farklı bir adrese taşıyıp derneği yaşatmaya devam edeceğiz dedi.

İşletmeciye teklif götüreceğini söyleyen Başkan Kalmaz şartlarımız uygun olursa işletmeci ile devam edeceğiz aksi bir durumda dernek olarak lokalimizi bizler çalıştıracağız. Isınma ve serinleme ile ilgili sorunlar yaşıyoruz bunları gidereceğiz, kalan borçlarımızı ödeyeceğiz, cenaze, düğün, nişan gibi hizmetlerimizi yeni yönetim olaraktan gidereceğiz. Besnililere hizmet etmek bizim için onurdur. Metin Kütük ve Mehmet Balta gibi iş adamlarımızın maddi olarak yardımcı olacaklarını da dile getirdi. Yeni yönetim olarak her bir yöneticinin 5 Bin TL vereceğinin sözünü aldık. Aidat sorununu da giderip hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz dedi.

Genel kurula, Besni dernek başkanları ve yönetimleri, eski başkanlar ve Besnililer katıldı. Genel kurul sonrası yeni yönetim görev dağılımı yaparak bir an evvel çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Dilek ve temennilerin ardından Bahçelievler Besnililer Derneği olağanüstü kongresi sona erdi.