Bahçeci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını tüm ulusumuzca ve ilçemizdeki etkin katılımla coşku ile kutlarken, dernek olarak etkin katılım sağlayan halkımızla gurur ve onur duyduğumuzu paylaşıyor , 10 Kasım sabahını matemle değil düşünen, akıl ve bilimi rehber edinmiş toplumun varlığını gördüğümüz bir güne uyanmak istiyoruz.

Zira biliyoruz ki 10 Kasımlar matem günü değil, aydınlık geleceğe yürürken atacağımız adımların hesabını yapma günüdür. Eşsiz deha, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılında ona olan sevgimiz ve özlemimiz her geçen gün artarak diyoruz ki; Türk Milleti ne Atatürk’ten vazgeçebilir, ne de O’nun devrim arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Cumhuriyet’ten.

Tam bağımsız, insan haklarına dayalı, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün önderliğinde, emperyalizme karşı kazanılan Bağımsızlık Savaşı ve sonrasında hızla başarılan Aydınlanma Devrimi ile kurulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk tek dünya lideridir. Doğumunun yüzüncü yılında, yüz elli iki üyenin imzaladığı UNESCO belgesindeki tanımıyla, Atatürk uluslar arası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne gösterdiği hedef akıl, bilim ve teknolojinin en son ilkelerine dayanan çağdaş, her alanda kalkınmış, uygar bir Türkiye yaratmaktır.

Atatürk yaşamdan ve aramızdan ayrılırken sadece manevi miras bırakmıştır. Atatürk diyordu ki, 'Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin köklü zorluklar karşısında belki amaçlara tamamen eremediğimizi, akıl ve bilimi kılavuz edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişmesini inkar etmek olur. Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin kılavuzluğunu kabul ederlerse, benim manevi mirasçılarım olurlar.'

Atatürk, Türk bağımsızlığını ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar korumayı ve savunmayı Türk Gençliği’ne bırakmıştır. Türk Gençliği ve Türk Milleti de O’nun kendisine bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacak bilinçte, güçte, kararlıktadır. Bu gün Türkiye’yi bölmeyi, bir din devletine dönüştürmeyi amaç edinmiş emperyalizm ve yerli işbirlikçileri bu yüzden Atatürk’ü de Kemalizm’i de aşamamaktadır.

Önümüzdeki süreçte, Türk Milleti Atatürk’ün öğütlerini tutacak, ülkenin bölünmesi ve bir din devletine dönüştürülmesi gayreti içindeki emperyalizmin tasarımını bozacaktır. Türk Milleti tam bağımsızlık ve çağdaşlaşma yolundaki yürüyüşüne devam edecektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ü yaşamdan ve aramızdan ayrılışının yetmiş dokuzuncu yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz" dedi.