Bahçeci açıklamasında şu ifadelere yer verdi,”

“Saygı Değer, misafirler değerli Atatürkçü dostlar;

       Bu gün sadece Türk ulusuna değil ezilmiş tüm uluslara rehberlik eden, eşsiz insan büyük önder Gazi Mustafa Kemal ‘in aramızdan ayrılışının 77. Yıl dönümü nedeni ile toplanmış bulunuyoruz.

       Emperyalizme karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ile işgal altındaki bütün ezilmiş uluslara örnek olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını sağlamış, çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti kurmuş eşsiz bir devrimcinin aramızdan ayrılış günü 10 Kasım.

       Bedeni aramızdan ayrılsa da; devrim ve ilkeleri ile bizlere önderlik etmeye, pusulamız olmaya devam ediyor, insanlık var olduğu sürece de etmeye devam edecektir. Çünkü insan onurunun ve mazlum ulusların buna ihtiyacı vardır.

       O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş demokratik laik sosyal hukuk devleti olan ve tam bağımsızlık yolunda mücadele veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu gün 92. Yılında olmamıza rağmen emperyalizmin bu özgürlükçü devlete saldırmaya devam ettiğini görüyoruz. Ama bütün saldırılarına inat, Atatürkçülüğün bayrağı batıdan doğuya, kuzeyden güneye dalgalanmaya devam edecektir.

      O büyük devrimci eşsiz insana, başımızın dik olmasını istiyorsak; ortak sorunları yaşayan, ortak kaygıları taşıyan, ortak umutları paylaşan her bireyi ve kesimi bu süreçte yüksek sorumluluk ve görev bilinci içinde hareket etmesine bu günlerde her şeyden çok ihtiyacımız var.

        Yana yana omuz omuza saflarımızı sıklaştırarak, bizleri bir birimizden ayrıştırmaya, koparmaya çalışan kara bulutlara karşı mücadele ederek, kara bulutları dağıtmak; çağdaş akıl ve bilimin yolunda, insanlarımızın özgür, mutlu ve kardeşçe yaşayabilecekleri bir Türkiye oluşturmak ortak hedefimiz olmalıdır.

       Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bizler, Tüm Atatürkçüler adına 10 Kasım’da Büyük Atamızı minnet ve şükranla anarken, Yüce Türk Ulusuna Başsağlığı diliyor, Ulu önderin bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağımızı var gücümüzle haykırıyoruz. Yaşasın Atatürkçü Düşünce Sistemi, Yaşasın tam Bağımsız Türkiye..”