Mahalle sakinleri adına konuşan Mehmet Bahçe, Besni Belediyesinin proje üretmek adına yanlış projelerle, kent merkezinin doku bütünlüğünü bozmakta olan işlerle uğraştığını söyledi.

Bahçe; "Besni Belediyesinin 10.11.2017 tarih ve 78881253-522-E.1120/2424 nolu yazımıza verdiği cevapları akla mantığa aykırı bulmaktayız. Vatandaşın ticari yerde, çarşı merkezinde olan taşınmazlarını ve arsalarını alacaksınız, 1 lira edecek diyeceksiniz, sonra imalatlar bitecek 3 lira isteyeceksiniz. Bu rant olmuyor mu?

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine danışmaya gerek yok diyorsunuz. Madem riskli alan da danışmıyorsun, neden kat müsaadesi 3-4 kat olan şehir merkezindeki yerleri 10 kata (b+z+8) çıkarıyorsun? Riskli alanda kat artımı olur mu?

Mülkiyetlerinin düşük olması ile ilgili soruya verilen cevapta ise biz lisanslı firmaya yaptırdık ve değer bu şekilde oluştu deniyor. Halbuki bölgede yapılan değerlendirmeler, bireysel yaptırılan, bankadan yaptırılan değerlendirmeler verilen değerlerden çok yüksek çıkmaktadır. Bu nasıl açıklanabilir?

Verilen cevaplarda da görüldüğü gibi Besni Belediyesi proje üretmek adına yanlış projelerle, kent merkezinin doku bütünlüğünü bozmakta olan işlerle uğraşmaktadır. Cumhurbaşkanımızın sürekli altını çizdiği dikey yapılaşmanın kentleri çirkin gösterdiği yaklaşımı önemsenmelidir. Belediye Başkanı şovdan vazgeçmelidir. Mevcut projenin devamını uygunluğu her kesim tarafından da bilinmektedir" dedi.