Besni Alperen Ocakları Başkanı Dursun Ayverdiata, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınadıklarını belirterek; "Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirdi" dedi.

Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerin yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Ayverdiata; "26 Eylül Pazar günü asker görünümlü Ermeni çeteler tarafından işgal altındaki Karabağ ve Azerbaycan sınır köylerinde yapılan saldırılar neticesi, sabrı taşarak taşkın bir sel gibi hücuma geçen Türk ordusunu rabbim muzaffer eylesin.

Tek Millet iki Devlet olan ve rahmetli Ebulfeyz Elçibey’in ifadesi ile 'Dost Değil Kardeş Olan İki Ülke’nin' sevinçlerinin ve hayallerinin bir olmasından daha doğal bir şey olamaz.

Duamız ve temennimiz odur ki, şanlı Azerbaycan Türk ordusunun Karabağ'da Azerbaycan Türk bayrağını dalgalandırıp muzaffer olarak işgal altındaki toprakları özgürlüğe kavuşturmasıdır.

Bu dönem Türk devletlerinin birbirinden ayrı değil, bir ve bütün olmalarının gerekliliğini ortaya koyan bir dönemdir. Merhum İsmail Gaspıralının 'İşte Birlik, Dilde Birlik, Fikirde Birlik' idealinin vücut bulma zamanıdır.

Biz Alperen Ocakları olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devlet erkanımızın bu konuda almış oldukları kararları ve yüklendikleri inisiyatifleri destekliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Ermeni terör devleti militanlarının masum Azerbaycan Türk köylerine saldırdığı tarih ise sembolik olarak dikkat edilmesi gereken bir tarihtir. 28 Eylül 1538 günü Akdeniz’i Türk gölüne çeviren Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümüne tekabül eden 26 Eylül sabahı yapılan saldırı, biz unutsak da düşmanlarımızın bizim Türk olduğumuzu aynı kanı taşıdığımızı unutmadıklarını göstermektedir.

Rabbim Anadolu'nun, Kafkasların, Azerbaycan'ın, Türkmen elinin vatan olması için canından sevdiklerinden geçip rahmeti rahmana kavuşan tüm şehitlerimize rahmet, geride bıraktıklarına sabrı cemiller dilerim. Gazilerimize ise şifa ihsan etsin. Allah Türk’e yar olsun, Turan Eller var olsun" ifadelerine yer verdi.