Besni TEMA Vakfı Temsilciliği olarak sürdürülebilir yaşam ilkesinin her zaman en büyük gücü ve savunucusu olup, İlçede doğal varlıkları ve sürdürülebilir yaşamı korumak, doğa-çevre konusunda bilinci en üst düzeye çıkarmak amacıyla faaliyetlerini gerçekleştireceklerini söyleyen  Besni Tema Vakfı İlçe Temsilcisi Haci Ali Aygün; "Bu kapsamda ilçemizde minik TEMA, yavru TEMA, ortaokul TEMA, lise TEMA ve genç TEMA grupları oluşturulacaktır. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirerek ücretsiz doğa eğitimleri düzenleyecek olup toplumun tüm kesimlerine ulaşma faaliyetleri, kamuoyu bilinçlendirme ve toplumsal çevre bilinci çalışmaları yürütülecektir. Ayrıca verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunması için çalışmalar gerçekleştirilecektir. Bu konuda Vakfımız mera ve toprak yasalarının kanunlaşmasına destek vererek şuana kadar doğal varlıkları korumak için açtığı ve müdahil olduğu 145 davayı kazanmış ve 40 dava ise devam etmektedir.

Sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere doğal varlıkların korunması için, bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası bir Sivil Toplum Kuruluşu olan TEMA Vakfı’nı ilçemizde temsil etmek benim için büyük bir sorumluluk ve mutluluktur. Daha önce bu görevi yürüten ve bir çok değerli çalışmaya imza atmış İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Demirel’den almış olduğumuz bayrağı daha yukarılara taşıma gayreti içinde olacağız.

Sorumluluk alma sürecinde desteklerini esirgemeyen TEMA İl Temsilcisi Doç. Dr. Ahmet Çelik’e, Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Aydın’a ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Orhan'a teşekkür ederim.

Vatandaşlarımızı, vakfımız ilçe yapılanmasında görev almaya ve gönüllülük faaliyetlere aktif olarak katılmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.