- Besni-Burunçayır arasında iyileştirme çalışmaları başlıyor.  
- Besni ana cadde sıcak asfalta dönüştürülecek.


​TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’dan Besni’ye 2 müjdeli haber geldi. Aydın gazetemize yaptığı açıklamada, Besni şehir geçişinin (ana caddenin) sıcak asfalta dönüştürüleceğini söyledi. Bu çalışma ile birlikte Besni’nin 8 km’lik güzel bir bulvara kavuşturulacağını ifade eden Aydın,  konu ile ilgili Karayolları Bölge Müdürümüzle yaptığımız görüşmede burası ile ilgili çalışmaların başladığını ve en kısa sürede ihaleye çıkılacağını söyledi.
Besni-Burunçayır arasındaki yolda iyileştirme çalışmalarının ise 2017 yılında bitirileceğini açıklayan Aydın,  12 km’lik bu yolu ek yatırım programına yani global den yatırım programına aldırdık. Karayolları Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmede bu yolun sıkıntılarından bahsettik. Genel Müdürümüz de gerekli çalışmaları bir an önce tamamlayarak yolun standardı yüksek bir yol haline gelmesi için çalışmalara başlayacaklarını ve herhangi bir aksaklık olmaz ise bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade ettiler" dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Besni'mizin iki önemli sorununu olan Ana Cadde’nin ve Besni - Burunçayır  yolunun standardı yüksek bir yol haline gelmesi gerektiğini daha önce dile getirmiştik. TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın Bey’de konuyu bizzat takip ederek sorunların çözümü için gerekli girişimleri yapmıştır. Başta Ahmet Aydın olmak üzere Besni'mizin sorunlarına el atan Milletvekillerimiz Av. İbrahim Halil Fırat'a, Adnan Boynukara'ya, Salih Fırat'a, Besni İlçe Teşkilatına ve Besni'nin sorunlarını sürekli dile getiren Besni Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine teşekkür ediyorum. Ak Parti ile birlikte hizmetlerimiz devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.