Koçali Barajı Sulaması inşaatının yapım işi ihalesinin 29 Haziran 2020’de, Gömükan Barajı Sulaması inşaatının yapım işi ihalesinin ise 22 Haziran 2020’de yapılacağını söyledi. 
Konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Ahmet Aydın; "Bilindiği üzere ilimizin en öncelikli konularından biri olan ve her zaman büyük önem verdiğimiz sulama çalışmaları ve yatırımlarında hükümetimiz tarafından atılan somut adımlar olanca hızıyla devam etmektedir.
Göstermiş olduğumuz hassasiyetin karşılık bulması, çabalarımızın ve takiplerimizin cevap bulması hepimiz için, en önemlisi de Adıyamanımız için oldukça sevindiricidir.
Bu bağlamda hâlihazırda baraj inşaatları devam etmeke olan Koçali Barajı ve Gömükan Barajı’nın şimdi de sulama projelerinin yapım işi ihalesi yapılacaktır. Bu sulama ihalelerinin yapımı ile birlikte toprağımız su ile buluşacak, hamdolsun memleketimizin bereketine bereket katılacak.
Koçali Barajı Sulaması inşaatının yapım işi ihalesi 29 Haziran 2020’de yapılacak olup; 3 m çapında 13.698 m uzunluğunda çelik boru ana iletim hattı ile 187.070 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Sulama inşaatının tamamlanmasıyla yıllık 110 Milyon TL gelir artışı sağlanarak, 25.000 kişiye istihdam sağlanacaktır.
Gömükan Barajı Sulaması inşaatının yapım işi ihalesi 22 Haziran 2020’de yapılacak olup; iş kapsamında 11.910 m ana boru, 3 m çapında 2.422 m uzunluğunda tünel ile 72.930 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Sulama inşaatının tamamlanmasıyla yıllık 43 milyon gelir artışı sağlanarak 10.891 kişiye istihdam sağlanacaktır.
Bu önemli yatırımların tamamlanarak topraklarımızın suyla, rahmetle, bereketle kavuşacağı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Adıyamanımız ve ilçelerimizde sulama anlamında tek karış toprak kalmayana kadar çalışmalarımız önceden olduğu gibi her daim devam edecektir.
Her manada ilimiz ihtiyaçlarının giderilmesi ve bu yatırımların kazandırılması noktasında bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, milletvekilli arkadaşlarımız, DSİ Genel Müdürümüz ve ekibiyle, emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Koçali ve Gömükan barajlarının sulama inşaatı yapım ihalelerinin şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim" ifadelerine yer verdi.