Gerçekleştirilen ziyarette Milletvekili Aydın'a Besni Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, İl Yönetim kurulu üyesi Şeyho Uslu, Gençlik Kolları Başkanı ve İlçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

İlk olarak Besni'de esnafları gezen heyet Besni'de yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlar ile istişareler içerisinde bulundular. Esnafın sorunlarını, yaşadığı sıkıntıları, talep ve isteklerini dinleyen AK Parti Genel Merkezi Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra Besni Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Merinos fabikası, Canex Metal, Deniz Yıldızı Tekstil Fabrikası, Mega Polietilen A.Ş. fabrikasını gezerek çalışmaları ve üretimi yerinde inceledi. Heyet daha sonra halkın hizmetine açılan Besni Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulunarak vatandaşlar ile sohbet etti. 
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Aydın şu ifadelere yer verdi; " Besnide güzel bir hava içerisinde hep birlikle esnafımızı ziyaret ettik. Özellikle çarşı merkezimizde hem köyden hem de şehir merkezinde oturan değerli kardeşlerimizle bire bir oturup sohbet ettik. Aynı zamanda esnaf odası başkanımız Hayati İşitmen başkanımızla, esnaf kefalet kooperatif başkanımız Arif İşitmen ziyaretlerde bulunarak Besni esnafının durumunu ihtiyaçlarını, problemlerini hep birlikte istişare edelim dedik. Ben öncelikle bizi güzel teveccüh ile karşılayan bağırlarına basan sevgi ile muhabbet ile ikramlarını sunan, tebessüm ile bize gönüllerini açan tüm Besni’li kardeşlerime teşekkür ederim. Pandemiden sonra biraz daha bu ziyaretleri sıklaştıralım istedik çünkü, bir seneyi aşkın pandemi nedeniyle biraz da mesafe girmişti çok ta salgını artırmayalım, kurallara riayet edelim derken birazda tabi sahalardan uzak kaldık. Ramazan bayramıyla beraber pandemininde normalleşmeye doğru gitmesiyle birlikte son üç aydır hep sahadayız. Meclisinde kapanması fırsat bilerek ilimizi ilçelerimizi beldelerimizi kırsal en ücra köşede bütün köylerimizi dâhil olmak üzere seçim olmaksızın sahalardayız ve biz milletin ayağına giderek derdini problemlerini soruyoruz. Oy kaidesi oy isteme talebi ile de gitmiyoruz.  AK Partinin varlık nedeni bu. AK Partiyi kuran irade yegâne irade milletin iradesidir. Milletin gücünü arkamıza alarak bizlerde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile fırsat buldukça saha da olmaya devam edeceğiz."
ERKEN SEÇİM GÜNDEMİMİZDE YOK
Erken Seçim ile ilgilide açıklama yapan Ahmet Aydın gündemlerinde bir seçim hazırlığı olmadığını ifade ederek şu kelimelere yer verdi; "Bizim gündemimizde kesinlikle erken seçim kaidesi yoktur. Aynı zamanda cumhur ittifakı ortağı olan MHP Genel Başkanı da defalarca açıkladı. Erken seçim gündemimizde yok zira biz sistemi bunun için değiştirdik. İstikrar olsun, beş yılda bir seçimler olsun, bu süre içerisinde daha büyük projeler yapılsın, ekonomik süreç devam etsin, Seçim gündemiyle seçimlerle halkı meşgul etmeyelim istedik. Biz zaten sahadayız. AK Parti seçimden seçime değil AK Parti her daim sahada olan bir siyasi parti varlığını bu millete borçlu ancak muhalefet partiler son zamanda özellikle algı operasyonları, öteki taraftan yalanlarla iftiralarla olan şeyi hakiki şeyi çok farklı şekilde yansıtmaya çalışıyor. Yapılan yatırımları görmezden geliyorlar onun haricinde algıyı hâkim kılmaya çalışıyorlar. Bizde her zaman olduğu gibi durduğumuz yerdeyiz halkın arasındayız halkın talep ve beklentilerini cevap vermek adına da sahada olmaya devam edeceğiz" dedi. 
TÜTÜN KONUSU NETLEŞTİ
Tütün üreticilerinin yaşadığı problemlerin ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Aydın şu ifadelere yer verdi; "Aslında tütün konusu netleşti. Tütünle ilgili algı yapanlar olabilir. Şimdi malumunuz özellikle sarmalık kıyılmış tütün geçmişten beri yasak olan bir tütün. Bırakın satışı bulundurması yasak olan bir tütün, özellikle Kemal Derviş döneminde meşhur derviş yasalarıyla AK Parti öncesinde tekelin özelleştirme kapsamına alınması, tütünün destek kapsamında çıkarılması, kotaya çıkarılması akabinde,  kıyılmış tütünün bulundurmanın dahi 1 ile 3 yıl kadar hapis cezasıyla teczi edileceği yasal düzenlemeyi o günün CHP zihniyeti yaptı. O gün tütünü yasaklayan zihniyet bugün sanki AK Parti yasaklıyormuş gibi algı yapmaya çalışıyor. Biz tam tersine tütünün önünü açtık bir taraftan bulundurmanın suç olduğu noktada, 50 KG. tütünün bulundurmanın, içmenin, nakliyesinin önünü açtık. Bununla beraber cezayı kademeli düşürdük, akabinde tütün tüccarımızın, tütün çiftçimizin, özellikle mağdur olmaması için gerekli olan tüm tedbirleri aldık. Yasak olan tütün milli ve yerli olan bir ürün mutlaka satışının serbest hale gelmesi lazım dedik. Özgür bir ortamda üretilen bu ürünün özgürce piyasaya arz edilmesi gerektiğini söyledik. Bütün Adıyaman il, ilçe ziraat odası başkanları ile tütün platformlarında kanaatini aldık. Ankara’da ve Adıyaman’da toplantılar yaptık, nihayetinde ilgili bakanlıklara gittik. Ve hepsinin ortak önerisi ile kooperatifleşme ile yasal hale bıraka biliriz denildi. Yasal düzenlemeler akabinde ilgili yönetmelikleri çıkarttık. Hizmet bedeli onda bire düştü. Yeni sanayi, yeni makine şartı var kanunda bunları düzenledik. Şuanda normal sigaralarda kullanılan tütünün yaklaşık % 10 - %11 yerli tütün, yapmış olduğumuz düzenleme ile en az %30’nun yerli tütün olmasının önünü açtık. Bunda da yerli tütünü oranını %30 çıkarttık  asgaride Cumhurbaşkanı kararı ile de % 45 kadar çıkarabilecek  bir yetki ile  meclis olarak tanımış olduk dolayısıyla artık kooperatifler üzerinde tamamen legal yasal zemine kavuşturduk."
BESNİ OSB'de ENERJİ SORUNU KALMAYACAK
Besni OSB Bölgesi trafo çalışmaları ve yeni yatırım alanları hakkında açıklama yapan Ahmet Aydın konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; " Besni OSB çalışan hemşerilerimi görünce bende mutlu oldum. Şuanda 1200 üzerinde çalışan işçi kardeşimiz var. Bütün işçilerimizden işverenlerden Allah razı olsun. Tabii bunun sayısı artırmayı hedefliyoruz. Besni OSB’nin şuanda alt yapısı var. Doğal gaza kavuşması için özel kanun çıkardık. Besni, Gölbaşı, Kâhta OSB’lerine doğal gaz önüne kadar gelmesinin BOTAŞ tarafından getirilmesi için özel kanun çıkardık. Elektrikle ilgili, enerji ile ilgili bugün yeni trafosu ihale edilecek enerji ihtiyacı neredeyse kalmayacak TEDAŞ bölge müdürü ile görüştük, son aşamaya gelmiş durumda, bütün hazırlıklar yapılıyor.
BESNİ OSB BÖLGESİ BÜYÜYOR 
Akabinde Besni OSB’nin genişletilmesi, daha çok yatırım, daha çok istihdam, daha çok üretim için mutlaka genişletilmesi gerekir denildi, daha önceki gelişlerimizde burası için 3500 metrekare alandan bahsedildi. Mevcut OSB’nin kat kat fazlası bir alan hibe yoluyla kamulaştırma bedeli ödemeden mali hazineye ati olan bir yer. Besni bir sanayi kenti olacak. Beraberde makinenin çalıştığı ve istihdamı sağlayacak bununla birlikte Ticaret Bakanlığı bünyesinde kalkınma ajansı aracılığıyla Besni belediyesine ait olan bir yerimiz var onu da en az 800 kişi istihdam edilecek tekstil kentte dönüştüreceğiz.
MİLLET BAHÇESİ HİZMETE AÇILDI
Millet bahçesi hizmete açılmış oradaki bütün hemşerilerim teveccühleri gördük. Besnili hemşerilerimin mutlu oldukları yüzlerinde okunuyordu. Adıyaman’da ilk millet bahçesini Besni’ye kazandırmış olduk hayırlı olsun. Besni- Gölbaşı içme suyu projesi , erkenek içme suyu projemizi pandemi şartlarında başlattığımız, ciddi mesafe alan proje 130 km öteden Erkenek suyunu Besni’ye kazandıracağız ve Gölbaşı, Harmanlı, Balkar, Belören, Suvarlı beldelerimiz birlikte 12 köyde bu içme suyunu kazandıracağız. 
İHALELER YAPILDI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
İhalesi yapılan Besni'nin üç farklı giriş yolunun yapımı ile ilgili açıklama yapan Vekil Aydın ise şu ifadelere yer verdi; "Bu konular çok yakından takip ettiğimiz konular bir defa Belediye Başkanı birlikte Ulaştırma Bakanımız  ile görüştük. Onunda talimatları oldu Besni girişine başlandı bölge müdürü ile görüştük, genel müdürler defalarca görüştük. Teknik sorunlar var onların hepsinin ihalesi yapılmış, Burunçayır yolu ihalesi yapılmış, son 2 senedir yaşamış olduğumuz pandemi, buna bağlı ekonomik süreçler yine ülkede çıkan büyük doğal afetler; yangınlar, sel gibi tabi biraz hak satıyor gibi görünse de biz bunları takip ederek çözüme kavuşturacağız. Adliyemizle ilgili sayın bakanımızın ilk ana gündem maddesidir Besni adliyesi. Uzun süre yer sorunu yaşadık mevcut yerin alanı dar Kaymakamlık binasının yenilenmesi lazım.  Aslında yatırım programında bu işler Adalet Bakanlığımızın kararı tam, projesi de var. Birazda yer değişikli ile ilgili kararda işleyişi geciktirdi. Kaymakamımızla görüştüğümüzde farklı bir alternatif olabilir diye söylediler, ona da bakacağız" ifadelerine yer verdi.