Geçtiğimiz günlerde Türk Patent ve Marka Kurumu'na Besni Belediyesinin yaptığı başvuru ile Besni Üzümü'nün geleneksel ürünler coğrafi işaret patenti alınmıştı. Ancak isminin “BESNİ ÜZÜMÜ” değil de “ADIYAMAN BESNİ ÜZÜMÜ” olarak alınması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Konu gazetemizin 11 Haziran 2018 tarihli ve 1441 sayısında “KAMUOYU ADINA SORUYORUM” başlıklı haberimizde Genel Yayın Yönetmenimiz Halil Tüy, Gazetemiz imtiyaz sahibi Emin Soydan Doğru ise Mercan TV’de katıldığı “Aloğlu ile Bakış” programında Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın’a sorunun çözümü noktasında taleplerini dile getirmişti.

Konu ile ilgili AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek açıklama yapan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın; "Sorun gazeteniz aracılığı ile tarafıma bildirildikten sonra Türk Patent ve Marka Kurumu başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile bizzat görüşerek durumu izah ettik. Kendileri de sorunun çözümü ile ilgili yaptığı açıklamada; 'ADIYAMAN BESNİ ÜZÜMÜ' coğrafi işaret tescilinin 'BESNİ ÜZÜMÜ' olarak değiştirilmesi için değişiklik formunun doldurularak tarafımıza gönderilmesi gerekmekte. Bu talep sonrası değişiklik işlemi Resmi Bültenimizde ilan edilerek 3 aylık süre sonunda sicilimizde değişiklik gerçekleşecektir' dedi. Bu değişikliğin ardından zaten marka olan Besni Üzümü gerçek ismi ile tescil edilmiş olacak. Besni'mize hayırlı olsun" dedi.

4. ETAP TOKİ KONUTLARINDA, TOKİ DURUMA EL KOYDU

Uzun zamandan beri teslim sıkıntısı yaşanan 4. Etap TOKİ Konutları ile ilgili sorunun çözüldüğünü de belirten Aydın; "Müteahhit firmanın maddi anlamda sıkıntıya girmesi ile ilgili teslim sorunu yaşanmaktaydı. TOKİ Başkanımız ile yaptığımız görüşmede vatandaşlarımızın mağdur olduğunu ve bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtmiştik. Bu görüşmelerin ardından yapılan incelemeler ve yasal sürecin tamamlanması ile birlikte Müteahhit firmanın eksiklikleri giderememesi üzerine TOKİ yetkilileri sorumluluğu alarak evleri tamamlama sürecine gidecek. Herhangi bir aksaklık olmazsa sosyal konutlar yaklaşık 30-40 günlük süre zarfında hak sahiplerine teslim edilecek" dedi.

BESNİ İNSANI GELECEĞİ OKUYABİLEN NİTELİKTE İNSANLARDIR

Seçim startının verildiği andan itibaren sahadayız. İlk başlardan itibaren bir takım algı operasyonları, bir takım fitne odakları boş durmamış. İnsanların aklını çelen bir takım beyanlarla Cumhurbaşkanlığında oyumuzu verelimde mecliste oyumuzu vermeyelim tarzı ifadelerle adeta bir aldatmaca yoluna girenlerin olduklarını gördük. Ama vatandaş buna itibar etmemiş ve aldanmamış. Besnililer gerçekten sağduyulu. Ben her zaman Besni'nin ferasetine güvenmişimdir. Türkiye'de olup bitenleri çok iyi takip ediyor. Besni insanı geleceği okuyabilen nitelikte insanlardır. Dolayısıyla üzerimize oynanan oyunların ve fitnelerin farkında. Besnililer bunun bilincindeler ve 24 Haziran'da bunun cevabını vereceklerdir" dedi.

AK PARTİ'NİN ADIYAMAN'DA %70 VE ÜZERİNDE OY ALACAĞINA İNANIYORUM

Bu seçim bir nevi asrın seçimi olacak. İlk defa Türkiye makas değiştirecek, ilk defa Türkiye, o eski kırıntılardan, ayağındaki prangalardan kurtulacak. Bu seçim, Parlamenter hükümet sisteminden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişin ilk seçimidir. Bu seçimi Besnililer kendileri için aileleri için, daha iyi bir yaşanılacak Besni için, daha iyi bir Türkiye için kendilerine oy verecekler. Aslında kendi kaderlerini kendileri tayin edecekler. Ben bütün Besnililere teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hep yerli ve milli duruş sergiledi. Besni bugüne kadar hep ülkesinin, bayrağının, milletinin, devletinin ve inandığı tüm değerlerin yanında. 24 Haziran'da Besni'nin kendi rekorunu kıracağına inanıyorum. Adıyaman'da da %70 ve üzeri olacağına inanıyorum. Adıyaman hep gerçekten doğasıyla düzeniyle bize destek oldu. Adıyaman'ın her yerinde, her köyünde, bütün ilçelerinde ciddi bir teveccüh görüyoruz. Yaparsa AK Parti yapar diyorlar. Çünkü gittiğimiz her yerde eserlerimiz görüyoruz.

AK Parti en ücra köşedeki vatandaşını unutmuyor. Dağ başındaki çobanın sorununu da kendi sorunu olarak gördü ve onunda ihtiyacı neyse o şekilde hareket etti. Onun içindir ki AK Parti halka dokunduğu için hep iktidar oldu. Halkımız kendine hizmet edeni her zaman baş tacı yapmıştır" dedi.