Milletvekili Ahmet Aydın'a, Adıyaman Milletvekilleri Yakup Taş ve İbrahim Halil Fırat'ın yanı sıra, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mustafa Dağtekin, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış eşlik etti.

Besni AK Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Köseceli Belediye Başkanı Kerim Durgut, Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış,  Besni Belediyesi Başkan V. Hasan Sabak, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, İl Genel Meclisi Üyeleri,  Gençlik Kolları Başkanı Fatih Metin, Besni Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti Besni Yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Besni'de yapılan yatırımlar hakkında bilgi alan Milletvekilleri, Besni'nin kendileri için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Özellikle pandemi döneminde yapılan yatırımlara dikkat çeken Ahmet Aydın, " Besni için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız ve Besni hak ettiği değeri görene kadar da çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Toplantıda konuşan AK Parti Besni ilçe Başkanı İsmail Sümer şu ifadelere yer verdi; " Vekillerimizin ve il teşkilatımızın bizlere yapmış olduğu ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum. Bizler bu toplantıyı daha önce organize etmiştik ama Vekillerimizin yoğun çalışma temposuna şahit olduğumuz için ancak bu döneme denk getirebildik. Ben şahsım ve teşkilatım adına Milletvekillerimize ve İl teşkilatımıza hoş geldiniz diyorum" dedi.

Başkan Sümer'den sonra konuşan AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ise şu ifadelere yer verdi; "

BESNİ’DE SON YILLARDA ÇOK CİDDİ HİZMETLERE İMZA ATTIK

Değerli arkadaşlar tabi ki süreci hepiniz takip ediyorsunuz. Geçtiğimiz yıl 11 Mart'ta Türkiye'de ilk koronavirüs vakası görüldü, son bir senedir bir taraftan pandemi ile mücadele ediyoruz öbür taraftan şeytanları taşlıyoruz. Ama bir taraftan da hizmet etmeye devam ediyoruz. Bize, AK Parti’ye, Tayyip Erdoğan'a ve Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığı edenlere yakışan budur. Besni’de son bir senede çok ciddi hizmetlere hep birlikte imzamızı attık. Mesela Erkenek içme suyu, Besni'nin yıllardır süre gelen sıkıntısı ve bu yüzden belediye 400- 500 bin liraya yakın içme suyundan dolayı enerji bedeli ödüyor. Suyun azaldığı bu dönemde,

HEDEFİMİZ ERKENEK İÇME SUYU PROJESİNİ BU YIL İÇİNDE BİTİREBİLMEK

Besni ve Gölbaşı ilçelerimizin suya ihtiyaçları var. 12 Köyün içme suyunu karşılayacak olan bu projemiz tamamlandığında yaklaşık 200 Milyon TL'ye mal olacak.  Bu projeyi pandemiye rağmen başlattık ve inşallah hedefimiz bu sene bitmeden Besni'ye kazandırmak. Hem kaliteli, hem de cazibe ile akacak olan bir su. Enerji maliyeti olmayacağı için Besni Belediyesi'ne ayda 500 bin lira kalacak ve bunu hizmete aktaracaklar. Bu Besni'ye hizmet olarak kalacak ve kaliteli bir suya kavuşmuş olacak. bu çok önemli. Erkenek içme suyunu da takip ediyoruz,

2023'TE BESNİ KABUĞUNU KIRACAK

Ben şuna inanıyorum 2023 itibari ile Besni muazzam temel ihtiyaçlarını karşılamış bir ilçe olarak kabuğunu kırmış olacak. Yani çok daha özel çok daha güzel hizmetlere kavuşmuş olacak.

TOPLULAŞTIRMA İLE İLGİLİ SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Toplulaştırma konusunu İlçe Başkanımız İsmail bey, il genel meclisi üyesi arkadaşlarımız sıkı bir şekilde takip ediyor. Toplulaştırma ile birlikte ki inşallah onun da kaynağını çözüyoruz hedefimiz bu senenin sonunda bütün sorunlarını bitirmektir. Tarım Bakanımız ile ve DSİ genel müdürümüz ile sık sık görüşüyoruz. Toplulaştırma ile birlikte Besni'de neredeyse alt yapısı olmayan köy kalmayacak. Bakın burası çok önemli, içme suyu değil, yol değil, köy konağı değil kilitli parke değil bunların çoğunu aştık zaten. Şimdi her köyümüzde kanalizasyon, alt yapı olsun istiyoruz. Alt yapıdan sonra da köyün içerisinde adeta şehir gibi kilitli parkeleri olsun, köy konakları olsun, köyün ilaçlanması yapılsın haşerelere karşı, köylerimizin çöpü toplansın istiyoruz. Bakın arkadaşlar köylerin çöplerini topluyoruz. Bugün CHP'li belediyeleri görüyorsunuz dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul'da CHP'lilerin toplayamadığı çöpleri Besni'de il genel meclisi üyelerimiz, Besni teşkilatımız, Besni özel idaremiz köylerde topluyor. İşte ak belediyecilik, ak hizmet budur ve biz köylerimize dahi bu kadar hizmeti yapıyoruz daha fazlasını da inşallah yapacağız. Şehir merkezimizde çok güzel bir millet bahçesi yapılıyor bitmek üzere ve bu yaz inşallah halkın hizmetine açılacak yani bakın çoğu il merkezinde daha başlamadı ama biz Besni'de Millet Bahçesini bitirmek üzereyiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ BİR NOKTADAYIZ

Şimdi Kentsel dönüşüm ile ilgili çok ciddi bir noktaya geldik, inşallah en kısa sürede bu sorunu da çözüyoruz.

15 TEMMUZ MAHALLESİ ALT VE ÜST YAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Seçim döneminde 15 Temmuz Mahallesi için MADAD projesi dedik, alt yapısını karşılayacağız dedik ancak bazı kesimler, uydurma dediler, yalan dediler. Şimdi bunu da inşallah bitireceğiz buda çok ciddi bir kaynak Avrupa Birliği hibe fonundan karşılanacak.

Şuan da Besni'de Gençlik Merkezini bitirdik, futbol sahası dediler arkadaşlar sürekli geldi gitti şuan da sahamızda çalışmalar devam ediyor bitmek üzere ki bu arada Besni Beldespor’u da tebrik ediyoruz. BAL Liginde mücadele veriyor, ona yakışır Besni'ye yakışır bir sahamız olsun dedik onu da yaptık.

Buraya gelirken Gençlik ve Spor Bakanımız ile karşılaştık Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Ahmet Dilsiz Bey ile ¬konuştuk bir de yüzme havuzu olsun dedik Besni'ye onu da bir an önce bitirelim istiyoruz onun da çabası içerisindeyiz. Önceden Besni'de üniversite sınavları yapılmıyordu şuanda yapılıyor ki bunun olma ihtimali yoktu en az 60 km mesafe olmalıydı sınav merkezleri arasında. Gölbaşı ve Adıyaman buraya yakın biliyorsunuz ama çok şükür artık Besni'de üniversite sınavları da yapılıyor.

ERDEMOĞLU AİLESİ’NE BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Fakültede yine bir çalışma yapılacak. Buradan Erdemoğlu Ailesi’ne çok teşekkür ediyorum, Rektörümüz ile Ankara'ya geldiklerinde bir görüşme yaptık. Burada Fakültemizi canlandırmak istiyoruz Ali Erdemoğlu ile Rektörümüz bir mutabakata vardılar. Öncelikle bir kampüs alanı yapacaklar, hatta yolunu da biz açarız dedik,  yeter ki onlar yapsın bu işi. Belediyemiz var, Özel İdaremiz var inşallah yolu da biz yapacağız. Zaten çalışmalar da başladı emeği geçen herkese ben çok çok teşekkür ediyorum. Besni'nin hayırseverleri var başka hayırseverleri de var tabi ki ama Erdemoğlu Ailesi buraya gerçekten çok ciddi katkılar sunuyorlar, onlara ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizlere düşen ise onların önünü açmak. Yine Fen Lisesi Besni'de ilk kurduğumuz ilçelerden birisiydi. Besni Fen Lisesi onun da inşallah inşaatı biter bitmez faaliyete geçireceğiz. Yurt konusunu da biz üstlendik, Aile bakanlığı yapmazsa da biz özel idare olarak yaparız dedik ve onu da programımıza aldık. Eğitimde ciddi problemlerimiz kalmadı hepsini aştık.

HASTANEMİZ “C ROL” GRUBUNDAN “B ROL” GRUBUNA GEÇTİ

Sağlıkta yine ciddi bir problemimiz yok hastanemiz biliyorsunuz C grubundan B grubuna yükseldi. Bu ne demek, yeni doktor kadrolarının açılması demek bu çok çok önemli ve  zor bir şeydi. Ama hamdolsun pandemi döneminde bunları da aştık. Emin olun hangi bakanlık ile görüşülse Besni çok farklı bir katkı alıyor. Mesela geçenlerde Şire pazarında kar yağışından dolayı çatı çöktü, biz bu olaydan bir hafta önce zaten orası için 1 Milyon TL para almıştık aslında şire pazarının bakımı ve onarımı için bununla birlikte orayı Besni'ye daha yakışır daha yaraşır bir hale getireceğiz. Anlatılacak o kadar çok şey var ki biz bunların hepsini takip ediyoruz. İlçe başkanımız, il başkanımız, Milletvekillerimiz, Belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz ve teşkilatımızın tamamı Besni adına kenetlendi ve burada bu birlikteliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe inşallah çok daha fazlasını beraber yapacağız. Biz istiyoruz ki sahada olalım yatırımları gezelim görelim, nerede eksiklik var oralara müdahale edelim.  Kendimiz gezip gördüğümüzde anında müdahale edebiliyoruz ve çözüm için anında müracaat ettiğimiz yerlerden de olumlu dönüşler alıyoruz.

2023'Ü BEKLEMEYELİM HER DAİM SAHADA OLALIM

Arkadaşlar 2023'ü beklemeyelim biz her daima sahada olalım. Yani biz öyle bir teşkilatız ki her an seçime hazırmış gibi hazır olacağız. Bir taraftan üye kayıtlarımıza devam edeceğiz öbür taraftan üyelerimizin sorunlarının sıkıntılarının takibini yapacağız. Belediye hudutları içerisinde Belediye Başkanlarımız, Belediye meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız ile hep birlikte istişare içerisinde olacağız ve beraber sorunları çözeceğiz. Yani halkın içerisinde olacağız ama pandemi kurallarına da riayet edeceğiz. Çünkü Adıyaman kırmızı kategoride, Adıyaman'ı maviye dönüştürmemiz lazım. Arkadaşlar bizim işimiz halkın içinde olmaktır her an her anlamda nerede bir ihtiyaç nerede bir sıkıntı varsa bizler orada olmalıyız hele ki hanım kardeşlerimizin kapı kapı gezmesi lazım. Tabi pandemi kurallarına uymak şartı ile.

Bizler bu makamları işgal ediyorsak bu makamlarda bulunuyorsak bu makamların hakkını vermek durumundayız. Burada bir zincirin halkaları gibi omuz omuza dayanışma içerisinde olmak zorundayız. Görevimizi en iyi şekilde yerine getirirsek emin olun şu memlekette hiç bir problem olmaz. Hizmetleri hep birlikte dayanışma içerisinde, istişare içerisinde yapacağız. Bu yüzden kendi içimizde birliğimizi beraberliğimizi güçlü bir şekilde muhafaza edelim ve hep birlikte sahada bu şehirde yaşayan her kesime mutlaka ama mutlaka ulaşalım.

ADLİYE BİNASI

Yine adliye binası ile ilgili Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül Bey’i ziyaret ettiğimizde Besni Adliye Binası için kendisinden söz aldığımızı hatırlattık. Kendisi de evet benim sözüm ve bu işin takipçiliğini de ben yapacağım dedi. Şimdi inşallah bakanımız ile birlikte bizler de buranın  takipçisi olacağız ve inşallah en kısa zamanda Adliye binamızı da Besni'de göreceğiz.

MR CİHAZI İLE DE İLGİLİ YAZIŞMALAR YAPILDI

MR Cihazı ile de ilgili yazışmalar yapıldı onları da hep birlikte inşallah takip edeceğiz ve elimizden geleni yapacağız" ifadelerine yer verdi.