BESNİ ADLİYE BİNASI YIKILACAK ve YERİNE MODERN BİR ADALET SARAYI YAPILACAK

Uzun süredir Besni gündeminde bulunan Besni Adalet Sarayı için gün içersinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüştüklerini ifade eden Aydın, konunun uzamasının en büyük nedeni yer sorunu idi.  3 senedir programdaydı ama yeri bir türlü bulamamıştık. En sonunda mevcut yeri yıkıp oraya yapalım dediler. Bakanımıza bunu ilettik ve bu sorunu çözeceklerini söyledi. En kısa zamanda Adalet Sarayının çalışmalarına başlayacağız.

HUZUR DOLU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

Her günün bayram tadında yaşanması için çabaladıklarını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Adayı Ahmet Aydın; "Her günümüz bayram tadında geçsin, sorunlara çare arayalım, insanların mutluluğunu daha da artıralım. Huzur içinde yaşanacak bir Besni ve huzur dolu bir Türkiye istiyoruz. Siyasetteki tek amacımız bu.

BESNİ'Yİ HİÇ BİR ZAMAN İHMAL ETMEDİK

Besni bizim için ayrı bir öneme sahip. Besni, Adıyaman'ın kapıya açılan yüzü. Besni insanı da oldukça sağduyulu ve uyanık. Hem ülke meselelerine hakimiyeti, hem yerel meselelere olan vukfuyetiyle, Besnililer sorunları da biliyor, sorunların çözümü noktasındaki gayretleri de taktire şayan. Bizim görevimiz de Besni'ye, Adıyaman'a hizmet etmek. Bu anlamda da bugüne kadar her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Besni'yi hiç bir zaman ihmal etmedik.

MEHMET ERDOĞAN MİLLETVEKİLİMİZLE BERABERDİK VE YİNE BERABERİZ

Mehmet Erdoğan milletvekilimizle beraberdik ve yine beraberiz. Birlikte Besni'ye çok ciddi gayret ve emekler verdik. Besni bu anlamda çok mesafe aldı.

BESNİ TEKLİ EĞİTİME GEÇİYOR

Besni eğitimde Adıyaman’ın hemen hemen en iyi ilçesi. Besni'nin inşallah bu sene fakültesi faaliyete geçiyor. Besni tekli eğitime de geçiyor. Fen Lisesi gibi özel nitelikli okullara sahip. Fen Lisesi binasını Merinos üstlenmişti. Yurdun ihalesi de bayramdan sonra ihaleye çıkıyor.

BESNİ'DE SAĞLIK İLERİ SEVİYEDE

Sağlıkta Besni'ye modern bir hastane yaptık. Köylerimize 3 tane Sağlık Ocağı yaptık ve 3 tane daha programa aldık. Köylerin alt yapı sorununu bitirdik. Bir kaç köy dışında alt yapı sorunu kalmadı. Kalanları da yakında bitireceğiz.

BESNİ'NİN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Besni'nin içme suyu sorununu çözüyoruz. Programa alındı ve bir kaç güne ihale tarihi belli olacak. Erkenek içme suyu 120 milyonluk bir proje. Bu içme suyu hem Besni'nin, hem Suvarlı'nın, hemde o bölgedeki köyler ile Gölbaşı, Balka ve Belören gibi beldelerin tamamen içme suyu sorununu çözecek.

Yine sulama sorununu tümden çözüyoruz. Çetintepe Barajı ile Besni Barajı'nı programa aldık. Bu barajlar ile Besni'nin tüm arazilerini sulayacağız. Besni-Gölbaşı yolu inşaat halinde.

BESNİ GENÇLİK MERKEZİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Besni'de Gençlik Merkezi inşaatımız devam ediyor. Yanına da yüzme havuzu yapacağız. Kongre Sarayı yapılıyor. Besni'de ne yapılması lazımsa o yapıldı, yada yapılıyor. Bende bütün bu sorunları adım gibi biliyorum. Çünkü bu sorunların hepsinin takipçisiyim. Besni'ye ilişkin kamusal sorun neyse bütün bu sorunları biz elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Besni'nin geleceğini gerçekten çok parlak görüyorum. Besni insanının hep ileriye bakan bir yönü var ve bu hizmetlerinde kıymetini biliyor.

24 Haziran'da her günümüzün bayram olması için Besnililer inanıyorum ki, bu nimetlerin kıymetini bilerek, daha fazlası da gelsin diyerek, yaparsa yine AK Parti yapar bilincinde olarak, inşallah daha büyük bir destekle sandıkları patlatacaklarına inanıyorum" dedi.