Düzenlenen programa Besni ilçe Kaymakamı Nazlı Demir, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Sait Cengiz Baba, Besni İlçe Emniyet Müdür vekili İlyas Yarımağa, AK Parti Besni İlçe Başkanı İsmail Sümer, Besni İlçe Müftüsü Mehmet Ünsal, Besni Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Metehan Adıgüzel, Besni Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, İlçe Sağlık Müdürü Abdurrahman Arpacı, İl Genel Meclis Üyeleri, Merinos K.S.S. Başkanı Haci Arslan, Anadolu Ortopedik  Engelliler Derneği Besni Başkanı Ömer Arslan, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar  ve vatandaşlar katıldı. 
Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını ve duasını yapan Beşkoz Köyü muhtarı Cuma Pektaş şu ifadelere yer verdi; " Biliyorsunuz ki sevgili canlarımız aşure, İmam Hüseyin'in şehit oluşundan bu yana yapılan bir etkinliğimizdir. Nuh'un gemisinin kurtuluşundan tutunda, Zeynel Abidin'in zindandan çıkışı, Yusuf'un kuyudan kurtuluşu, Halil İbrahim efendimizin mancınıktan kurtuluşu yani buna benzer bütün imamlarımızın kurtuluşunun hepsi Muharrem Ayının onuncu gününe tekabül etmektedir. Bu nedenle bu etkinliğe katılan bütün canlarımıza hoşgeldiniz diyor saygılarımı sunuyorum" dedi. Konuşmasından sonra Cuma Pektaş dua ederek Aşure gününün hayırlara vesile olmasını diledi.
Daha sonra konuşan Kaymakam Demir ise şu ifadelere yer verdi; " Bugün muharrem ayının onuncu günü aşure günü rabbim inşallah bugün hürmetine hepimizi affetsin bağışlasın. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor bir yandan yangın afetleri bir yandan sel, bir yandan terörle mücadele devam ediyor şehitlerimiz var, rabbim inşallah bu günün hürmetine ülkemizi huzura ve refaha eriştirsin bu tür müsibetleri başımızdan def etsin istiyoruz. Malumunuz koronavirüs ile de mücadele ediyoruz yaklaşık iki yıldır ülkemiz ile beraber tüm dünya mücadele ediyor. Bu mücadelede de inşallah hep beraberiz herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağını düşünüyorum, aşı olmayanların da bir an önce aşılarını olmasını istiyorum. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz içiniz burada herkes aşılı iken aşısız tek bir kişi hepimiz için risk teşkil ediyor. Okullarımız açılacak çocuklarımız yaklaşık bir buçuk yıldır eğitimden uzak kaldı ve biz bu kayıp yılları telafi edemeyeceğiz. Lütfen hepinizden ricam aşı olmayanların bir an önce aşılarını olması bu mücadeleye destek vermesi. Burada en büyük görev gençlere düşmektedir en son tanımlanan aşılar ile 15 yaşa kadar aşı tanımlaması yapıldı. Okullar açılmadan herkes üzerine düşeni yapsın anneler, babalar bu en çok sizin evlatlarınız için önemli. Pek çok insanımızı kaybettik, sevdiklerimizi kaybettik lütfen elimizden geleni yapalım. Aşıları ayağınıza kadar getiriyoruz sağ olsun devletimiz hükümetimiz her türlü kolaylığı sağlıyor yeri geldiğinde yalvarıyoruz lütfen aşılarınızı olun diye bizi bu mücadelede yalnız bırakmayın. 
AŞURE ASLINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ İFADE EDİYOR
Aşure bin bir rengin bin bir tadın içinde olduğu bir yemek. Aslında tam da Türkiye Cumhuriyetini  ifade ediyor bu topraklarda bin yıldır pek çok ırk, medeniyet, inanç ve renk bir arada birlikte yaşıyoruz kültürümüz, örfümüz, adetimiz dünyanın en zengin kültürü aşure aslında tam da bizi simgeliyor. İstiyoruz ki bizde aşure gibi uyum içinde birlik beraberlik içinde ilelebet payidar kalalım. Malesef düşmanımız çok, hainimiz çok Allah onlara fırsat vermesin bizler bir olduğumuz birlikte olduğumuz müddetçe, devletimize sadakat ile bağlı olduğumuz müddetçe, üstümüze düşen görevleri en iyi yaptığımız müddetçe Allah'ın izni ile onların hiç birine fırsat düşmeyecektir. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim etsin bizler her renk, din, dil, ırk, inanç, örf, kültür hangi gruptan olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti harmanında, vatan topraklarında birlikte yaşıyoruz yaşamaya da devam edeceğiz. Hiç bir ayrılıkçıya, bölücüye fırsat vermeyeceğiz bizim ortak tabanımız ortak paydamız bu devlet, bu vatan toprağı. Bizim son yurdumuz bu coğrafya da yaşan tüm ırkların, medeniyetlerin, inancın, kültürün hepsinin son yurdu bu topraklar. Bu topraklara ve devletimize hep birlikte sahip çıkacağız aşure günü ile inşallah bunu taçlandırmış olacağız. Rabbim kabul etsin Dergah-i hizmetinde birliğimiz beraberliğimiz daim olsun, askerimize, polisimize, ordumuza vatan toprakları içinde veya dışında Türkiye Cumhuriyetinin varlığı için mücadele eden herkesin rabbim yardımcısı olsun. Katılımınız için herkese teşekkür ederim" dedi.