"Her zaman, her yerde, herkes için eğitim, yani halk eğitimi” diyen Besni Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhammet E. Aslan; "Besni Halk Eğitimi Merkezi olarak okuma yazma eğitiminden yabancı dil eğitimine, mesleki kurslardan spor ve sanat kurslarına, kişisel gelişimden hobi ve sağlık kurslarına kadar birçok alanda 'her zaman, her yerde, herkes için eğitim, yani halk eğitimi' diyoruz.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgına rağmen pandemi kuralları, maske, mesafe, temizlik ve hijyene dikkat ederek açmış olduğumuz kurslarımızla halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz.

POMEM kurslarımız ile her yıl 500’ü aşkın vatandaşımıza polis memurluğu, askeri okullar, bekçilik ve Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulları gibi spor mülakatı ile öğrenci alan kurumlara hazırlıklar yaptırmak üzere İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz işbirliğinde  kurslar açarak hazırlanmalarını sağlıyoruz.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız ile her yıl 100'ü aşkın öğrencilerimize ücretsiz üniversite hazırlık kursları veriyoruz. Sadece geçen yıl pandemiye rağmen 1 Tıp Fakültesi olmak üzere 26 lisans, 28 ön lisans, toplamda 54 öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik.

1087’si Açık Öğretim Lisesi, 490’ı Açık Öğretim Ortaokulunda olmak üzere toplamda 1577 vatandaşımıza uzaktan eğitim yolu ile hizmet vermekte, vatandaşlarımızın ortaokul ve lise mezuniyetini kazanmalarını sağlamaktayız.

Kadınlar Mesleki Eğitim Kursuyla Altın Bilezik Sahibi Oluyor

İŞKUR destekli açılan Kadın giyim modelist yardımcılığı ve Ev tekstili ürünleri hazırlama kurslarımız açıldı. Açılan kurslara kayıt yaptıran 100 kursiyer, 6 ay boyunca hem meslek öğrenecek hem de aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar.

İŞ-KUR destekli kurslarımızın yanında İlçe Merkezimideki tüm mahallelerimiz ve beldelerimizde mahalle nüfusuna göre en az bir adet Mesleki ve Teknik Kursun bulunduğunu; boş vakitlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızın ücretsiz bu kurslarımızdan yararlanarak Mesleki Beceri kazanabileceklerini ifade etti.

Bu ve benzeri kurslara daha çok kadınların katıldığını söyleyen Besni Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet E. ASLAN:  Bu sayede kadınların mesleki eğitim kurslarıyla “altın bilezik” sahibi olduklarını söyledi.

Teorik ve Uygulamalı Arıcılık, Bahçecilik ve Tarım Alanında Uygulamalı Kurslar Açıldı

Ülkemizde, 'ata mesleği' olarak uzun yıllardan beri sürdürülen Arıcılık ile birlikte yine çiftçilerimiz için Bahçecilik ve Tarım alanında daha verimli ve daha bilinçli bir seviye yakalamaları amacına yönelik Antepfıstığı, Zeytin, Badem, Bağ, Meyve Ağacı ve Ceviz Budama gibi birçok alanda teorik ve uygulamalı kurslar açıldı ve açılmaya devam ediyor.

Sürdürülebilir kalkınma noktasında üreticinin gelirini arttırmayı hedefleyen bu kurslara vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği görülüyor.

Talepler doğrultusunda açmakta olduğumuz her kursumuza katılan vatandaşlarımıza kurs belgesi ve sertifikalarını veriyoruz" dedi.