İstanbulda faaliyet gösteren Besni derneklerinden Aşağı Çöplü Köyü Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği 10 Ekim 2021 Pazar günü saat 14.00 de mülki derneğe ait olan dernek binasında olağan genel kurul kongresini gerçekleştirdi.Kongrenin açış konuşmasını Dernek Başkanı Vakkas Karakuş yaptı. Konuşmanın ardından Divan ve üyelerin seçimine geçildi.

Divan başkanlığına İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bozmaz, üyeliklerine Küçükköy Besnililer Derneği başkanı Mehmet Gürü, ve Besnililer Dayanışma Derneği Başkan yardımcısı Ali Bozkuş seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda, Gündem maddeleri sıralandı ve ardından gelir ve gider, faaliyet raporları okundu. Daha sonra yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri seçimine tek liste verildi. Başkanlığa Mustafa Kara gelirken Adem Mutlu, Kenan Yılmaz, Tahsin Kara, Yasemin Özer, Hasan Tükenmez ve Nedim Karakuş yeni yönetim kurulunu oluşturdu.

Söz alan önceki başkan 6 yıl Başkan yardımcılığı, 4 yıllık başkanlık yaptığını, geçmişte derneklerine hizmet etmiş kurucu başkana, ve görev almış Başkan ve üyelere teşekkür etti. Ayrıca Derneğin her zaman maddi manevi hizmetinde olacağını belirtti.

Daha sonra söz alan yeni başkan Mustafa Kara, şu ifadelere yer verdi; "Derneğimiz hizmetlerine kaldığı yerden devam edecektir. Diğer Besni derneklerimiz ile beraber koordineli bir şekilde, 15 günde, ayda 1 bayan üyelerimize dernekte faaliyetleri için Derneğimizde bayanlar günü yapacağız" dedi.

Divan başkanı Ahmet Bozmaz ise; "Birlik beraberlik içinde, saygı sevgi ile hep beraber yürüyelim. İstanbul Besnililer Dayanışma Derneği olarak Aşağı çöplü Derneğimizin yanında olacağız. Ayrıca yeni yapılan binanın bitmeye hazır olduğunu Erdemoğlu Vakfı, Besni Eğitim Vakfı, taziye yeri aynı binada olup Besnililerin hizmetine sunulacaktır" dedi.