Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik saldırılarına tepki gösteren Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan; "Kardeş ülke Azerbaycan yalnız değildir" dedi.
Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik geçtiğimiz gün başlattığı saldırılara tepki gösteren Başkan Arslan, 'Ermenistan’ı “eli kanlı emperyalist maşası' olarak tarif etti. Ermenistan’ın tarihte olduğu gibi, bugün de ortaya koyduğu politikaların insani ve vicdani hiçbir savunulacak tarafının olmadığını belirten Arslan, Ermenistan’ın yaptığının açık bir Türk düşmanlığı olduğunu belirtti. Türk milletinin asla yenilemeyeceğine vurgu yapan Başkan Arslan; "Artık her şey meydandadır. Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirmektedir. Ermenistan ateşle oynamaktadır. Bu saldırılar Ermenistan’ın uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha göstermiştir. Tovuz Bölgesi’nde artan gerilimler sıcak çatışmaya dönüşmüş, zulüm ve terör yöntemlerinin kimin tarafından kullanıldığı da iyice netleşmiştir. Emperyalizmin maşası Ermenistan’ın işgal ettiği Türk topraklarına yerleşme ve yuvalanma emelleri, Karabağ meselesinin adil ve hakkaniyetli şekilde çözüm hedeflerini sekteye uğratmıştır. Ermenistan devletinin böyle saldırgan ve hukuk tanımaz tutumunu kınıyoruz. Türk milleti olarak bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da tarihi ve kültürel bağlarımız olan Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Gerekirse gönüllü askerlik için seferberlik ilanı mücadelesi içinde olacağız.

Türkiye'nin sınırları her ne kadar bugünkü haritalarda belirlenmiş olsa da, bizim gönül coğrafyamız bu sınırlara dar gelmektedir. Kardeş ülke Azerbaycan, dost ülke olmaktan çok, Türk milletinin, Türkiye’nin ta kendisidir. Bu bağlamda, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de önemli bir mücadele veren Türkiye, köşeye sıkıştırılmaya çalışılmaktadır. Ancak Türkiye, bu girdaptan çıkmak için hem askeri anlamda, hem de siyasi anlamda büyük bir mücadele vermektedir. Bugün Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı girişmiş olduğu saldırıların temelinde, Türk milletini sindirmek yatmaktadır. Ancak Türk milleti, 2 devlet bir millet olacak bu mücadeleyi bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da el birliğiyle yürütecektir.

Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Karabağ Türk'ündür, Türk vatanıdır. Hiç kimse bu muhkem ve müstesna gerçeği değiştiremeyecektir. Yegane gayesi Türk düşmanlığı olan Ermenistan'ın ve kiralık silahlı unsurlarının Türk milleti karşısında tutunma ihtimali yoktur. Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm Emperyalistler bizim ne kadar büyük ve güçlü bir millet olduğumuzu anlayacaktır. Türk milletinin sabrını test etme yanlışına hiç kimse tevessül etmemelidir. Nitekim sonuçları hem acıklı hem de ağır olacaktır" ifadelerini kullandı.