MHP Besni İlçe Başkanlığı ve Besni Ülkü Ocakları tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında ortak bir açıklama yapıldı.

Açıklamayı yapan MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan, bütün kuruluşları acilen toplanmaya, bu uyuşturucu trafiğini durdurmaya ve bütün kuruluşları gençliğe sahip çıkmaya davet ettiklerini söyledi. Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Malumunuz olduğu üzere ülkemiz ve dünyamız zor bir süreçten geçmektedir. Tabi olarak insan denen varlık her şarta uyum sağlayıp hayatını idame ettirmeyi başarabilmiştir. Ülkücü hareket olarak bizlerde İçinde bulunduğumuz bu sürecin imkân ve şartlarıyla Türk Milleti'nin yıkılmaz kalesi olarak, mücadelemize her alanda ve her anlamda devam ediyoruz ve etmeye çalışıyoruz. MHP Teşkilatı ve Ülkü Ocakları ve olarak en büyük sorunlarımızdan biri olan uyuşturucu ve uyuşturucu tacirleriyle mücadeleye dün olduğu gibi bugünde var gücümüzle devam ediyoruz. Uyuşturucunun topluma ve bireye olan zararlarını artık bilmeyen yoktur. Bu faslı tekrar tekrar anlatıp elimizdeki iletişim aracını meşgul etmenin hiçbir anlamı yoktur . Artık zaman laf değil, iş yapma zamanıdır. Zaman esnafıyla, işçisiyle, hocasıyla, memuruyla, öğretmeniyle, polisiyle, doktoruyla, öğrencisiyle kısacası, topyekun Türk Milleti olarak icraat yapma zamanıdır.

Bizim uyuşturucu batağına bir gencimizin, geleceğimizin ve fidanımızın daha saplanmasına tahammülümüz kalmamıştır, sabrımız taşmıştır. Uyuşturucu tacirleri hiçbir olumsuz şartı bahane etmeyip gençliğimizi zehirlemeye onları ailesinden, toplumdan ve hayattan koparmaya devam ediyor. Dini, dili, cinsi ne olursa olsun, bu vahşet devam ederken insan olan hiçbir vatandaşımızın rahat uyumasını istemiyoruz. Çünkü gençlerimiz bu şekilde karanlık bir çukurda kaybolup giderken hiçbir şey olmuyormuş gibi rahat bir şekilde yaşamak insan haysiyet ve onuruna yakışmayacak bir davranıştır. Biz rahat uyuyamıyoruz çünkü uyuşturucuya verdiğimiz her bir genç, geleceğimize sıktığımız bir kurşundur. Bu mücadele ya verilecek ya verilecektir. Bunun başka bir açıklaması yoktur, olamazda. Yanımızdan canavarlaşmış, beyni körelmiş bir şekilde geçip  giden gençlerimizin vebali bütün toplumun üzerindedir. Bu pisliği durdurmazsak bu illet bir gün hepimizin evine girecektir.

Kovid19 virüsüyle mücadele kapsamında insanların bırakın ilden ile seyahat etmesini, ilçeden köye bile gelemediği şu durumda uyuşturucu hiçbir engel tanımadan satışını son hızla devam ettiriyorsa biz bu işte bir art niyet ararız. Şu zamanda bu kısıtlamaların olduğu süreçte uyuşturucu nasıl oluyor da halen her ile her ilçeye, köye, bucağa  ulaşabiliyor, bu sorunun muhataplarının süratle açıklama yapması lazımdır.

Arkadaşım, Dünyamızın meseleleri  bugüne kadar bitmemiştir bitmezde. Dünya meşakkatine dalmış yaşıyorsun gel sende elini önce vicdanına sonra taşın altına koy tepkini göster. MHP İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları olarak tekrar tekrar oluşturduğumuz uyuşturucuyla mücadele platformuna bütün halkımızın destek vermesini ve sesimizi yükseltmesini bekliyoruz. Bizim için bu konuda siyasi ve fikir ayrılığının önemi yoktur. Başkası bu yolda yürüsün biz destek vermeye hazırız. Eğer bu mücadelede maddiyat eksikse maddiyat sağlayacağız, sosyal destek isterseniz sosyal destek vereceğiz, insan gücü lazımsa bunu da sağlayacağız. Biz elimizi değil bedenimizi taşın altına koymaya hazırız. Yeter ki herkes kendine düşen sorumluluğu yerine getirsin. Ailelere elimizden geldiği kadar uyuşturucuya bulaşmış çocukları için her türlü desteği vereceğiz.

Buradan sesimizin ulaştığı herkesi bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz. İlçemizin bütün resmi dairelerinin müdürleri ve personellerini, ilçe müftülüğümüzü, siyasi partileri, bütün STK ve oda başkanlarımızı, kısacası bütün kuruluşlarımızı acilen toplanmaya, bu uyuşturucu trafiğini durdurmaya ve gençliğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.