Mehteran ekibinin de eşlik ettiği kortej yürüyüşüne, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Vali Yardımcıları Ayhan Akpay, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adem Kaya, Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, engelliler, engelli aileleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Yürüyüş sonrasında yürüyüşe katılan katılımcılar, Demokrasi Parkı içerisinde bulunan ve engelliler tarafından yapılan ürünlerin sergisini gezdi.

Sergi sonrasında Adıyaman Belediyesi konferans Salonunda geçilerek burada engellilerin bir birinden güzel sergilediği gösteriler izlendi.

Programın ardından açıklama yapan Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan; "Bilinçli bireylerin engelli fertlere göstereceği saygı ve sevgi onların kendilerine olan güvenlerinin artmasına gayretlerinin ve çalışmaların yükselmesine vesile olacaktır. Bugün gelmiş olduğumuz nokta ve yaptıklarımız bunun en açık göstergesidir. Ülkemizde yaşayan erkeklerin, yüzde 11,10’u engellidir. Kadınlarda ise bu oran, yüzde 13,45’i bulmaktadır. Ancak günlük hayatımızı şöyle bir gözden geçirdiğimizde sekiz milyondan fazla engelli insanımızın hayatın içinde yer almadığını üzülerek görürüz. Engellilerimizin çok büyük bir kısmı, toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadır.

Son yıllarda devletimiz düzenlenen anayasal düzenlemelerle en üst düzeyde engelli kardeşlerimizin sorunlarına el atması, onların istihdam edilebilirliklerinin önündeki engelleri kaldırması, sağlık ve toplumsal sorunlar ile birebir ilgilenerek önümüzdeki engelleri kaldırdı. Devletimiz ekonomik desteklerle engellilerimizin kendisine olan öz güvenlerinin artmasına ve hayatı bu şekilde bile daha güzel yaşayabileceğine olan inancını artırdı. Bundan dolayıdır ki başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin tüm ilgili kurumlarına teşekkür etmeyi bir borç bilir, bundan sonra da bizlerin önündeki engellerin kaldırılması adına her şeyin daha iyi ve güzel olacağına inancımız tamdır" dedi.

Engelliliğin insanlığın ortak sorunu olduğunu da ifade eden başkan Arslan; "Doğuştan engeli olunabileceği gibi sonradan İş kazası trafik kazası terör savaşı, yanlış teşhis gibi durumlar sebebiyle oluşabilmektedir. Herkes bir engelli adayıdır. Dolayısıyla engellilere acıyarak bakmak, onlara bakarak duygulanmak sorunlara çözün getirmez. Engeli bireylerinde kendini ifade edebileceği alanlar vardır. Önemli olan bu alanların tespit edilip onun üzerinde çözüm üretmek olmalıdır. Biz dernek olarak elimizden geldiği kadar engellilerimizin kendilerini ifade edebilmeleri için faaliyet ve çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Yıllardır engellilerimizin sorunlarının nispeten de olsa hafiflemesi yolunda mücadelemiz devam ediyor.

Bu düşüncelerle bizlerin hep yanında olan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer başta olmak üzere, Devlet büyüklerimize, engelli üyelerimize ve ailelerine, benim ve engelli üyelerimin her zaman yanında olan bizlerin görmeyen gözleri, tutmayan elleri, yürüyemeyen ayakları olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.