Dernek olarak engelli arkadaşlarının her şeye rağmen yaşama sevincini kaybetmemesi için canla başla mücadele ettiklerini söyleyen Başkan Arslan, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirtti.

2004’ten bu yana dernek olarak 2500’den fazla tekerlekli sandalye, akülü, motorlu ve motorsuz araç dağıttıklarını, kurumların ve halkın her zaman yanlarında olduklarını da ifade eden Başkan Ömer Arslan; "Buda dernek olarak bize özgüven kattı. Kurumlarımız ve halkımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Engellilere acıyarak bakmanın ve onlara bakarak duygulanmanın sorunlara çözüm getirmediğini de ifade eden Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan; "Engeli bireylerinde kendini ifade edebileceği alanlar vardır. Önemli olan bu alanların tespit edilip onun üzerinde çözüm üretmek olmalıdır. Biz dernek olarak elimizden geldiği kadar engellilerimizin kendilerini ifade edebilmeleri için faaliyet ve çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Yıllardır engellilerimizin sorunlarının nispeten de olsa hafiflemesi yolunda mücadelemiz devam ediyor.

Ülkemizde ve diğer tüm ülkelerde Dünya Engelliler Günü olarak kutlanan 3 Aralık gününün temel amacı, engellilerle ilgili toplumsal farkındalık oluşturmaktır. Bu anlamlı gün, engelli kardeşlerimizi daha iyi tanımak ve onların biriken sorunlarının tartışılmasında ve bunların giderilmesi için yapılması gerekenler hususunda hepimize düşünmek için de bir imkan sunmaktadır. Her şeyden önce herkesin birer engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan hiç çıkarmadan, bütün engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen, onurlu ve başı dik vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak konusunda verilen mücadeleye katkıda bulunmalıyız. Çünkü engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözerek, tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, devletimizin olduğu kadar, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimizin önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı günleri hep beraber görebilme ümidiyle, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum" dedi.