Proje kapsamında Besni İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Uçar ile birlikte engelli Mücahit Zengin'e tekerlekli sandalye verdiklerini söyleyen Anadolu Orotpedik Engelliler Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan; "Besni, Adıyaman ve ülkemizdeki tüm engelli dernekleri olarak ürettiğimiz proje ve etkinliklerle engelli kardeşlerimizin ve ailelerimizin sesini duyurma çabası içerisindeyiz.

Besni İlçe Jandarma Komutanımız Üsteğmen Mehmet Uçar geldiği günden bu yana sürekli yanımızda olduve her konuda bize destek verdi. Bundan dolayı kendisine engelli kardeşlerim ve kurumum adına teşekkür ediyorum.

Devlet Millet El Ele projesi askerimiz, polisimiz, okullarımız, öğrencilerimiz ve tüm ilgili kurumlarımızla birlikte ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimiz ve ailelerini yerinde görerek bir nebzede olsa sahiplenmek ve destek olmak adına başlatılmış bir kampanyadır. Proje kapsamında tekerlekli sandalye ihtiyacı olan herkese elimizi uzatmak için gayret ediyoruz.

Her sağlam ve sağlıklı birey bu tür hastalıklarla karşılaşabilir. Bedeninin herhangi bölümünü yitirebilir. Dolayısıyla toplum olarak empati kurarak devlet ve millet olarak daha hassas olmalıyız. Engeller paylaşılınca ortadan kalkar. Bizim amacımızda bu paylaşımı yapmaktır. Bir kardeşimizin engellini azaltma noktasında bir iş yapabiliyorsak, o ölçüde mutlu oluruz. Bir insanımıza el ayak olabildiysek ne mutlu bize. Engelli kardeşlerimizin yaşamış oldukları hayat kendi tercihleri değildir. Bu kardeşlerimizin görmeyen gözlerine göz, konuşamayan dillerine ses, yürüyemeyen ayaklarına ayak, tutmayan ellerine el olabilen herkese minnet ve şükran borçluyuz" dedi.