İlçe Sağlık Müdürü yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Besni merkez ve tüm köylerimizde aşılama çalışmaları büyük bir hızla  devam etmekte olup aşılamada Besni olarak %55 seviyesini yakalamış durumdayız. Mobil aşı ekiplerimiz Besnimizin bütün köylerini belirli aralıklarla ziyaret etmekte, yaşlı ve engelli kişilerin aşılarını ise evlerinde yapmaktadır. Besni'de bayram boyunca ve öncesinde belirli yerlerde kurulan mobil aşı istasyonlarımız ile birlikte vatandaşlarımızın aşılama çalışmalarını gerçekleştirdik.

Özellikle genç vatandaşlarımızı aşıya davet ediyorum çünkü, gençlerimiz daha hareketli ve her türlü ortama girip çıktıkları için hastalığı taşıma ve yayılımını hızlandırmaya müsait bir durumdalar. Sevdiklerimizi, ailemizi ve arkadaşlarımızı düşünerek hareket etmememiz gerekiyor, bu hastalıktan kurtulmamızın tek çaresi aşı olmaktır lütfen aşılarımızı yaptıralım.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Besni'de de vaka sayıları geçen haftaya nispetle 2 kat arttı. Delta varyantının etkisi ülkemizde hızla yayılmaya devam ederken üzerine de bayramın tatili işin içine girince vaka sayılarındaki artışlar kaçınılmaz oldu. Eğer daha yüksek aşı oranlarını yakalayabilirsek kışa çok rahat gireceğiz. Ek tedbirler, karantinalar olmadan hayatımıza devam etmemizin tek çaresi aşı. Aklında soru işareti olan her vatandaşımızın sorularını cevaplamak için Besni İlçe Sağlık Müdürlüğüne bekliyorum. Kulaktan duyma sözlerle değil yerinde bilgi almak herkesin faydasına olacaktır. Bizler ilçe sağlık müdürlüğü olarak arkadaşlarımız ile birlikte koronavirüse karşı ilk günkü mücadelemizi vermeye devam ediyoruz" dedi.