Adıyaman’ın Kahta İlçesinde mahalle aralarına gelişi güzel dökülen hayvan dışkıları insan sağlığını olumsuz etkilerken duruma vatandaşlar tepki gösterdi. 
Kahta ilçesinde bazı mahallelerde hayvan yetiştiriciliği devam ederken hayvancılık ile uğraşan vatandaşların boş arazilere gelişi güzel hayvan gübrelerini atması ve buralarda oluşan pis görüntü ile pis kokular vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.
Boş araziye gelişi güzel atılan gübrelerden dolayı çocukların ve yaşlıların sağlını ciddi bir şekilde tehlikede olduğunu vurgulayan mahalle sakinlerinden Erhan Öşek, “ Mahallemizi saran bu pis kokudan dolayı Kaymakamlığa dilekçe yazdık. Hepimiz bu kokudan ve sineklerden çok rahatsız oluyoruz. Mahallemizde, kanun ve yönetmenlik şartlarına uymadan hayvan yetiştiriciliği yapılıyor. Bu durum kanuna aykırıdır” dedi.
Çocukların gübre kokusundan dolayı rahatsız olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Şefika Gürses, “Mahallemizde hayvan gübresinin olmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın sağlığı tehlikeye giriyor. Bu koku sadece çocuklara değil herkese zarar verir. Mahallemizden pis kokular geliyor. Bazen sineklerden geçilmiyor. Yetkililerin bir çözüm bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Adıyaman Cihan Haber