Kızılin köyünde yapılan törene TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, AK Parti Milletvekili Adayı Yakup Taş ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje kapsamında Besni'ye bağlı Akyazı, Alişar, Aşağısöğütlü, Balka, Beşir, Beşyol, Bostancık, Çakırhöyük, Çamuşlu, Çomak, Dikilitaş, Dörtyol, Geçitli, Hacıhalil, Hasanlı, Karageçi, Kargalı, Kesecik, Kesmetepe, Kızılin, Kızılkaya, Konuklu, Kutluca, Ören, Sarıkaya, Sayören, Tekağaç, Topkapı, Üçgöze, Yazıbademce, Yazıbeydilli, Yazıkarakuyu, Yazıyalangoz, Yemlice, Yeniköy ve Yoldüzü köylerinin alt yapısı yapılacak.

Törende konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat; "Ak Partiyle birlikte Türkiye'de şehirler değişiyor ve Türkiye çağ atlıyor. Onunla birlikte köylerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizde aynı şekilde gelişmektedir. AK Parti döneminden önce köylerimizde ne olduğunu biliyoruz. Köyün ortasında olan ve senenin 10 günü akan bir çeşmesi vardı. Ama bugün köylerimizin içme suyu problemlerini, yol problemlerini ve kanalizasyon problemleri ile bunlardan bir tanesi olan 36 köyümüzün kanalizasyon problemlerini çözeceğiz. Köylerimizin bu şekilde alt yapı sorunlarını ve özellikle arazi sıkıntıları yaşandığı durumlarda bu toplulaştırmaların yapılması gerekiyor" dedi.

Fırat'tan sonra konuşan Besni Kaymakamı Ahmet Gencer; "Bugün burada Besni'de uzun süredir yapılması için yoğun çaba sarf edilen toplulaştırma programı için toplandık. İnşallah bu proje tamamlandığında 67 köyü olan Besni'nin 1-2 köy dışında kanalizasyonu olmayan köy kalmamış olacak. Bu projenin hayata geçmesinde Meclis Başkanvekilimiz Ahmet Aydın ve milletvekillerimizin çok ciddi emekleri olmuştur. Ben buradan Meclis Başkanvekilimiz Ahmet Aydın'a, Besni adına teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın; " Bugün burada 36 köyümüzün alt yapısı, üst yapısı, bütün parselleri ve yolları dahil temellerini atıyoruz. Birileri yıkmak için temel kazıyor. Hizmet gelmesin diye çukur kazıyor, çukur siyaseti yapıyor. Biz halkımızın ayağına en iyisini götürmek için, en kalitelisini sunmak için, halkımızı en iyi şartlarda yaşamak ve yaşatmak için temeller kazıyoruz. İşte çukur siyasetini yapanları görüyorsunuz. Kendi açtıkları çukurlarda, hendeklerde boğuldular. Bu anlamda bu ülkenin birliğine dirliğine kasteden her kim olursa olsun, adı sanı ne olursa olsun bütün terör örgütlerine de aynı şekilde, aynı kararlılıkla hamdolsun millet olarak da devlet olarak da kararlı bir mücadele sürdürüyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bu hainlere karşı gereken cevabı veriyoruz” diye konuştu.