Toplantıya çok sayıda Besnili hemşehrilerimiz katıldı.Tek liste halinde girilen seçimde Mustafa Nevzat Savaş bütün oyları alarak başkanlığa seçildi.

Dernek binasında gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Divan heyetinin seçilmesi ile devam eden toplantıda, divan başkanlığına Kerem Durmuş oy birliği ile seçildi.

Mevcut başkan İbrahim Bircan tarafından açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşmasının ardından derneğin faaliyet ve mali raporları okunarak ibrası gerçekleştirildi. Konuşmanın ardından seçime geçildi. Seçime tek liste halinde giren Mustafa Nevzat Savaş oy birliği ile Ankara Besnililer Derneği'nin yeni başkanı seçilirken yönetim kurulu asil üyeler şu isimlerden oluştu; Mustafa Mutlu, Uğur Sancarbaba, Mustafa Subaşı, Abdulkadir Soku, Fatma Figen Özbay, M. Ergün Kaplan olarak belirlendi.

Seçimin ardından söz alan Divan başkanı Kerem Durmuş yeni seçilen başkan Mustafa Savaş'a ve yönetim kurulunu tebrik ederek başarılar diledi.

Sonrasında söz alan Başkan Mustafa Savaş kongreye katılan herkese teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi; "Derneğimizin çalışmalarında üyelerimizin desteği ile başarılı çalışmalar yapacağımıza inanyorum" dedi. Başkan Savaş'ın konuşmasının ardından olağan genel kurul toplantısı sona erdi.

Yeni Seçilen Ankara Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Nevzat Savaş kimdir?

1960 Yılında Besni'de doğan Mustafa Savaş, ilk ve orta öğretimini Besni'de tamamladı. Daha sonra üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi eğitim fakültesinde tamamladı. Yurdun çeşitli bölgelerinde öğretmenlik yapan Savaş, son olarak görev aldığı Çankaya ilçesi Kurtuluş ilkokulundan emekli oldu. Evli ve bir çocuk babası olan Mustafa Savaş Ankara'da yaşamaktadır.

Haber Foto;Ergün Kaplan