İngiltere'de yaşayan Besnili hemşerilerimizden Orhan Uçar, ihtiyaç sahibi engelliye verilmek üzere Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şubesine akülü tekerlekli sandalye gönderdi.

Ufak tefek eksiği olan akülü tekerlekli sandalyenin onarımı Besni Kaymakamı Ahmet Gencer tarafından yaptırıldı. Daha sonra ise Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan "Devlet Millet El Ele" projesi kapsamında Ahmet Özel'in aracılığı ile akülü tekerlekli sandalyeyi engelli Mevlit Dost'a verdi.

Bu tür yardım etmek isteyenlere aracılık edebileceklerini söyleyen Dernek Başkanı Ömer Arslan, daha öncede bu tür yardımları yaptıklarını söyledi. Arslan; "Engeller paylaşılınca ortadan kalkar. Bizim amacımızda bu paylaşımı yapmaktır. Bir kardeşimizin engellini azaltma noktasında bir iş yapabiliyorsak, o ölçüde mutlu oluruz. Bir insanımıza el ayak olabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Kilometrelerce uzaktan gelen bu akülü tekerlekli sandalyenin öneminin çok fazla olduğunu da söyleyen Dernek Başkanı Arslan; "Derneğimize engelli kardeşlerimize Akülü Tekerlekli Sandalye bağışlayan yardımsever hemşerimiz Orhan Uçar'a ve bu sürecin gelişmesinde ön ayak olan Ahmet Özel'e teşekkür ediyorum.  Engelli kardeşlerimizin yaşamış oldukları hayat kendi tercihleri değildir. Bu kardeşlerimizin görmeyen gözlerine göz, konuşamayan dillerine ses, yürüyemeyen ayaklarına ayak, tutmayan ellerine el olabilen herkese minnet ve şükran borçluyuz" dedi.

Ayrıca Besni Kaymakamı Ahmet Gencer'in geldiği günden bu yana her zaman engellilerin yanında olduğunu söyleyen Başkan Ömer Arslan; "Besni Kaymakamımız Sayın Ahmet Gencer, göreve başladığı günden bu yana her zaman yanımızda oldu ve bizlere elinden geldiği kadar destek verdi. Son olarak ise ufak tefek eksiği olan akülü tekerlekli sandalyenin onarımını üstlendi ve yaptırdıktan sonra bize teslim etti. Bu desteklerinden dolayı Kaymakamımız Sayın Ahmet Gencer'e teşekkür ediyorum" dedi.