- FAKÜLTE BİNASI ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLANACAK
- YENİ TEŞVİK PAKETİ BESNİ’YE YATIRIMLARI ARTIRACAKTIR

Besni Merinos İplik fabrikasında 350 kişilik yeni istihdam sağlayacaklarını belirten Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu; "Böylelikle mevcut üretimimizde iki katına çıkmış olacak" dedi.

İşadamı Mehmet Öz ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu, hem Besni’deki fabrika, hem de yapımı devam eden fakülte binası ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Besni’deki fabrikada ek binanın kaba inşaatının tamamlandığını söyleyen Erdemoğlu; "İnşallah önümüzdeki sene fabrikayı faaliyete geçireceğiz. Günlük üretimimiz ortalama (15/3 İplik baz alınırsa) 35 ton civarında. 350 kişilik istihdam sağlamaktayız. Ek binamızda faaliyete geçtiği taktirde yaklaşık 350 işçi daha istihdam etmeyi planlıyoruz. Böylelikle üretimimizde yaklaşık 70 tona ulaşmış olacak. Üretilen ipliklerin % 50’sini ihraç ediyoruz, %50’sinide iç piyasaya satıyoruz. Bir kısmını da kendimiz tüketmekteyiz” dedi.

FAKÜLTE BİNASI ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLANACAK

Yapımı devam eden Mehmet Erdemoğlu Fakülte binasını önümüzdeki yıl tamamlamayı planladıklarını dile getiren Erdemoğlu, Besni’ye Üniversite kurulması yönündeki girişimlerinin de sürdüğünü söyledi.

YENİ TEŞVİK PAKETİ BESNİ’YE YATIRIMLARI ARTIRACAKTIR

22 İl için açıklanan teşvik paketi ile birlikte Besni’ye yatırımların artacağını da belirten Erdemoğlu, diğer yatırımcıların ve kendilerinin her hangi bir problem olmadığı taktirde Besni'ye yeni yatırımlar yapacaklarını ifade etti.