İsmail Sümer, saat 10:00'da beraberinde yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İlçe Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Serdar Arslan'dan aldı.
Mazbatasını aldıktan sonra açıklama yapan Başkan Sümer şu ifadelere yer verdi; “Yaptığımız kongresi sonucunda mazbatamızı aldık. Besni için halkımız için yönetimimiz için hayırlı uğurlu olsun. Yönetimimizle birlikte güzel çalışmalar yaparak memleketimize faydalı olacağımıza inanıyoruz. Allah çıktığımız bu yolda bizleri mahçup etmesin, inşallah her zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek memleketimize güzel hizmetleri el birliği ile getireceğiz “dedi.
Mazbata töreninin ardından parti binasına geçen Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Sümer ve Yönetim kurulu burada bir toplantı yaparak faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda yaptığı açıklamada Başkan Sümer şu ifadeleri kullandı;

"Gerçekleştirdiğimiz 7. Olağan Genel kurulun ardından almış olduğum İlçe başkanlığı ilçemize, partimize hayırlı uğurlu olsun, rabbim bizleri mahçup etmesin güzel hizmetler yapmayı vesile etsin inşallah. Tabi süreç çok hızlı bir şekilde gerçekleştiği için birbirimizle düzgün bir şekilde istişare bile gerçekleştiremedik ama, bundan sonra ki süreçte hep beraber partimizin başarısı için ilçemizin kalkınması için mücadele edeceğiz, Allah'ın izni ile hep beraber söz sahibi olacağız ve partimizin başarısı için mücadele edeceğiz. Tabi süreç ile ilgili geçmiş dönemde ki yapılan faaliyetleri, eksiklikleri hepimiz biliyoruz ama bundan sonra ki süreçte de daha güzel çalışmalar yapmak için eksikliklerimizi tamamlamak için ve Besni'mizin kalkınması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizden önce ki görev alan arkadaşlarımızın, ilçe başkanımızın yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra ki dönemlerde yine  o arkadaşlarımız ile istişare içerisinde olacağız. Daha önce görev almış veya almamış tüm belde ve mahalle temsilcilerimiz ile istişare içerisinde olacağız ve birlik, beraberliğimizi 2023 seçimlerine Cumhurbaşkanımızın başarısı için canı gönülden gece gündüz demeden çalışacağız ve Besni'de 2023 seçimlerinin fitilini ateşleyeceğiz inşallah. Bu süreçte bizden beklenti çok fazla bunun için sizlerden ricam partimizin hizmetleri açısından sizlerden özel gayret bekliyoruz çünkü, 2023 seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir seçim. Bu seçim sürecine şimdiden biz hep beraber bugüne kadar atılan temelin üzerine sağlam bir şekilde ekleme yapmamız lazım ben şimdiden hepinize teşekkür ediyorum seçim sürecinin de hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabi süreç ile ilgili birkaç bir şey de paylaşmak istiyorum bizden beklentinin yüksek olmasını söylememdeki etken, biz şu anda otuz arkadaş görev aldık ama, görev almayan arkadaşlarımız da bu sorumluluk içerisinde. Görev alan otuz arkadaşımızın özel bir görevi var il encümenlerimiz, belediye encümenlerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte. Bizden bir ay içerisinde üç bin üye kaydının yapılması talep ediliyor. Bu beklenti bizlere güvenen ve bu konuda bizlerden başarı bekleyen dostlarımızın ve yetkililerimizin mahçup olmaması nezdinde hem de Besni'nin 2023 seçimlerine emin adımlarla ilerlediğinin göstergesi olarak üye kayıtları ile ilgili bir çalışma sürecini hep beraber başlatacağız. Her yönetim kurulu arkadaşımıza yüz kişi düşmekte bu sayıyı inşallah yönetim kurulumuz ile tamamlayacağız ama il encümenlerimizden de bir gayret bekliyoruz çünkü burada özellikle kendi sorumluluk alanları olan arkadaşlarımız var köylerde ve beldelerimizde bu başarıyı hep beraber sağlayacağız. Çünkü üye kayıtları sistem üzerinden tüm Türkiye'de yayınlandığı için direk Cumhurbaşkanımızın huzuruna takdim ediliyor bizlerde yapacağımız bu çalışma ile ciddi manada bu işi emin adımlarla samimi bir şekilde yürüttüğümüzü göstereceğiz " dedi.