AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin'in başkanlığında Besni'de genişletilmiş ilçe danışma meclis toplantısı düzenlendi.

AK Parti Besni İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Suvarlı Belediye Başkanı Gülfer Ağır, İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem, İl Genel Meclis Üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Besni Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Salih Çakır, AK Parti Besni Kadın Kolları Başkanı Semra Semiz ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Besni İlçe Başkanı Av. Mustafa Çiğdem; "Seçimden çıkalı 5 aylık bir süre oldu. Seçim sonundaki heyecanım daha yeni yeni soğumaya başladı. Tüm teşkilat birimlerimizin bir arada bulunduğu toplantıyı gerçekleştirmek bugüne nasip oldu. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

EMRE; "6 AYLIK SÜREÇTE ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTIK"

Çiğdem'den sonra konuşan Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre; "Belediye olarak seçim neticesinde göreve gelerek çalışmalarımıza başladık. Çok fazla dikkat çekmese de 6 aylık süreç içerisinde çok önemli ve büyük hizmetlere imza attık. Belediyecilik hizmet işidir. Bizim bu dönem yapacağımız belediyecilik hem hizmet, hem de gönül belediyeciliğidir. İnşallah hep birlikte vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Belediyenin 6 ay boyunca yaptığı hizmetlerden de bahseden Başkan Emre; "Biz Belediye olarak çalışmalarımıza Hanımlar Konağı ile başladık. Yenikent'in muhtelif yerlerinde asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle 15 Temmuz mahallemizde Erdemoğlu Ailesi'nin büyük destek ve gayreti ile yapılan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin bulunduğu bölgede yolun statik kaplamasına hafta içi başlıyoruz. Orasını inşallah 3-4 gün içerisinde bitireceğiz ve Besni'nin diğer mahallelerindeki yol problemlerini çözmek için gayret edeceğiz.

EMRE; "ERDEMOĞLU AİLESİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

İlçemizde her türlü hususta emeği geçen bütün hayırseverlere ve özellikle bugüne kadar ilçemize ve ülkemize Fen Lisesinden Fakülteye, camiden sağlık ocağına, okuldan yurtlara, üst geçitten taziye evlerine kadar birçok projeye imza atan, Gaziantep'in en büyük camisini yaptıran, yüzlerce öğrenciye burs veren ve her yıl yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren, Besni'ye ciddi anlamda ekonomik girdi sağlayan Erdemoğlu Ailesi'ne şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu bize ki, böyle hayırsever bir aileye sahibiz.

TEKEL DEPOLARININ YERİNİ MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ

Bizim için en önemli hususlardan bir tanesi, yaklaşık 10 yıldan beri ne olacağı belirsiz alanlardan Besni'nin en kıymetli yeri olan tekel depolarının yerini Besni Belediyesine kazandırdık. Çok önemli bir yerdi. Yaklaşık ekonomik değeri 20 trilyon olan bir yerdi. Biz bu yeri Besni halkına kazandırdık. Buranın Millet Bahçesi olması için tahsisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldık. Bu hususta büyük gayretleri olan gerek ilçe başkanımız, gerek il başkanımız ve özellikle AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın'a şükranlarımı sunuyorum. Onun ciddi gayreti ve emeği var. Bu emeği ve gayretinden dolayı kendisine Besni adına teşekkür ediyorum. Bizim için büyük bir projeydi. Bundan sonraki aşamada da inşallah millet parkı çalışmalarına başlayacağız. Önümüzdeki yıl inşallah vatandaşlarımız bu parktan istifade edecekler.

DEĞİRMEN ÇAYI ELEKTRİK SANTRALİNİ BESNİ BELEDİYESİNE KAZANDIRIYORUZ

Değirmen Çayı dediğimiz mevkide elektrik santrali vardı. Bu elektrik santralini de inşallah Besni Belediyesine kazandırıyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah imzaları atarak Değirmen Çayı üzerindeki elektrik santralini Besni Belediyesine kazandıracağız.

BESNİ'NİN ELEKTRİK PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Bununla birlikte güneş enerjisi santrali üzerine projelerimizi hazırladık. 500 kw İller Bankasına teklifimizi sunduk. 1 mw teklif içinde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yıl sonuna doğru 1 mw teklifi vererek, önümüzdeki sene Besni'nin elektrik probleminin çözümü noktasında bir gayret elde etmiş olacağız.

Besni'ye yeni alanlar, yeni park yerleri kazandırmanın gayretindeyiz. Yaptığımız imar çalışmalarında da bunları yerine getiriyoruz. Gerek sivil toplum kuruluşlarının, gerekse Milli Eğitim'in taleplerini Belediye olarak gücümüz noktasında yardımcı oluyoruz" dedi.

DAĞTEKİN; "2023 PARTİMİZİN İKTİDAR YILI OLACAK"

Son olarak konuşan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin ise, AK Parti'nin girmiş olduğu kongre sürecine ilişkin kısa açıklamada bulunarak kongre öncesi Adıyaman İl Teşkilatı olarak geniş çaplı bir katılım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Dağtekin, “Bizler, Recep Tayyip Erdoğan'ın göstermiş olduğu yolu dava olarak görüyoruz. Onun çizgi olarak gösterdiği hedefleri de hedef edindik. Genel Başkanımız, büyük kongrenin 2020 Ekim ayında yapılacağını açıkladı. Bu da ilçe kongrelerinin 2020 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşeceğini gösteriyor. Bizler teşkilat olarak işimize yapmaya devam edeceğiz. Teşkilatlar olarak bizler her zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere göstermiş olduğu yolu dava olarak, çizgi olarak gösterdiği hedefi de hedef edineceğiz ”dedi.

AK Parti'nin hedeflerine dikkat çeken Başkan Dağtekin, “2023 partimizin iktidar yılı olacak. Bizde rehavet ve bitkinlik olmaz. Bizler teşkilatız. Bizler bu davanın hamalı olduğumuzu kabul etmişiz ve biz bu davanın emrindeyiz. Bizim mevkide makamda gözümüz yok. Mevkiler, makamlar gelip geçicidir. Nice başkanlar, nice teşkilatlar gelip geçti. Hepsini hayırla yad ediyoruz. Hepsine hürmetimiz var. İsterse bugün HDP'ye gitmiş olsun, isterse CHP'ye. Hangi partiye gitmişlerse gitsinler. Benim partime emek vermiş, gayret göstermiş her kese şükranlarımızı sunuyoruz. Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Kim geçmişte taş üstüne bir taş koymuşsa o bizim değerlidir” diye konuştu.