TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, merkez Pınaryayla Göleti ve Sulaması’nın inşaat ihalesine çıktığını, Çifthisar Göleti ve Sulaması İnşaatı’nın da sözleşmesinin imzalandığını kaydetti. 
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, hedeflerinin Adıyaman’da susuz tek karış toprağın kalmaması olduğunu dile getirerek, yeni müjde verdi.
Ahmet Aydın, Adıyaman ve ilçelerin sulama projeleri ve yatırımlarında duraksamadan takip ettiklerini belirterek, “Adıyaman’ın her alanda olduğu gibi sulama alanında da, yapılması gereken her ne var ise ihtiyaçların karşılanması için hükümetimiz, milletvekillerimiz ve ilgili bürokratlar herkes susuz, sulanmadık tek karış toprak kalınacaya kadar faaliyetlerini sürdürmektedir.
Büyük baraj ve sulama projeleriyle hayallerine bir bir kavuşan ilimiz, yine 22 gölet ve sulaması ile bir rekora imza atmaktadır. Hali hazırda aktif değişik safhalarda devam eden, 13 gölet ve sulama tesisi ile 28 bin 170 dekar arazi sulamaya açılacaktır.
Bu bağlamda, toplamda 14,3 milyon TL’ye mal olacak, Merkez Pınaryayla Göleti ve Sulaması’nın inşaat ihalesine çıktığını, Çifthisar Göleti ve Sulaması İnşaatı’nın da sözleşmesinin imzalandığını değerli hemşerilerimle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
Aydın açıklamasının devamında, “Pınaryayla Göleti ve Sulaması, Zugur Deresi üzerinde inşa edilecek Pınaryayla Göleti ile Adıyaman-Merkez Pınaryayla köyünde 830 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır.
Gölet inşaatıyla beraber sulama şebekesi inşaatı da yapılacak olup, sulama şebekesi en son teknolojiye uygun olarak tamamen kapalı basınçlı borulu şebeke tipinde gerçekleştirilecektir. Böylelikle çiftçilerimiz arazilerini yağmurlama veya damla sistemleriyle sulama imkânına kavuşacaklardır. Proje tamamlandığında yöre çiftçisine yıllık ortalama 610 bin TL net gelir artışı sağlanacaktır. Pınaryayla Göleti dere tabanından 30 m yüksekliğinde inşa edilecek olup, gövde hacmi 202.567 m3, göletin toplam depolama hacmi 526.000 m3 olacaktır.
Adıyaman-Merkez Pınaryayla Göleti ve Sulaması Projesinin tamamlanmasını müteakip 09.12.2015 tarihinde 10.000.000 (on milyon) TL keşif bedelle ek programa alınmış ve inşaat ihalesi için hazırlıklar tamamlanarak ilana çıkılmıştır. Adıyaman-Merkez Pınaryayla Göleti ve Sulaması İnşaatı ihalesi 11 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir.
Çifthisar Göleti ve Sulaması İnşaatının sözleşmesi de yüklenici firma ile 24.12.2015 tarihinde imzalanmış bulunmaktadır. Gölet Adıyaman ili Gerger ilçesi sınırları içerisinde olup, Germik Çayı üzerinde bulunmaktadır.
İhale bedeli 4.338.260 (dört milyon üçyüz otuzsekiz bin) TL olan gölet gövde dolgusu 120.000 m3, depolama hacmi 1.090.000 m3 ve temelden yüksekliği 31 m’dir. Proje ile 620 dekar arazi, basınçlı borulu şebekeyle (yağmurlama+damla) sulanacaktır. Proje tamamlandığında yöre çiftçisine yıllık ortalama 394.000 TL net gelir artışı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.