Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ve Yönetim kurulu üyeleri Adıyaman İl Milli Eğitim müdürlüğü görevine atanan Ahmet Kızılkaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya; “Adıyaman faal gazetecileri cemiyeti olarak ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.  Göreve geldiğim günden beri Adıyaman halkı, öğretmenleri ve idarecileri ile birlikte Adıyaman’dı eğitim ve eğitimin geleceği üzerine görüş alışverişlerinde bulunduk. Öncelikle Adıyaman’ın eğitimin fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Eğitim kısa vadeli bir değildir. Her zaman uzun soluklu bir iştir. Bir, iki yılda dönüt alacığımız işler vardır, uzun süreli sonuçlar alacağımız işlerde olacaktır. İnşallah herkesin desteği ile olacak bir iş. Milli seferberlik düzeyinde olması gereken bir iş. Bu sadece benim elimde sihirli değnekle değdirerek olacak bir değil. Bundan dolayı hepimiz bir ucunda tutacağız. Destek olunursa Adıyaman’da her şey halledilir. Yeterki gönül istesin, destek olunsun. Göreve geldiğim günden, görevden ayrılacağım son güne kadar elimden geleni yapacağım. Bunu Adıyaman’daki tüm öğrenciler için yapacağım. Bütün derdim çocuklar. Kara sevdalıyım ben onlara. O yüzden buradayım. Birileri beni çağırmış, bana ihtiyaçları varmış öyle düşünüyorum. Medyamızda destek olursa yapılamayacak hiçbir iş yok. Ben buna Çanakkale ruhu diyorum. Çanakkale’de nasıl ki hep beraber düşmana karşı savaşıldı ise, biz de şuanda aynı umutla mücadele etmemiz gerekiyor. Çünkü karışımızdakiler artık 5-10 yıllık plan yapmıyorlar, 50 yıllık plan yapıyorlar gördüğünüz gibi. 15 Temmuz olaylarından çıkarılacak dersler var. Bizler devlet olarak eğitim noktasında bir boşluk bırakırsak, başkaları çocuklara sahip çıkıyor. Devlet olarak bizim sahip çıkmamız lazım. Kısacası sınav sistemli bir çalışma düşünmüyorum. Benim eğitim felsefemde sınav her zaman ikici plandadır. Önceliğim özellikle iyi insan, ahlaklı insan, bu ülkeye faydası olan insan yetiştirmek vardır. Bu yüzden dürüst, ne konuştuğunu bilen, yarını düşünen, saygılı, erdemli bireyler yetiştirmektir önceliğimiz. Bunu nasıl yapacağımız da belli aslında. Bunu yapabilmek içinde herkesin desteğine ihtiyaç vardır. Bu yüzden basına, yaptığımız her güzel işi göstermesi için ricada bulunuyoruz. Kötü haberler her zaman bir tık geriye atıyor. Adıyaman’da okullarda çok güzel şeyler oluyor. Çocuklar, öğretmenler çok güzel işler başarıyorlar. Onları ön plana çıkartmak lazım. Bunu da ancak basının desteği ile yapabiliriz. Bu şekilde inşallah güzel hedeflerimize ulaşırız. Her çocuğun ülkesine hizmet edeceği bir yönü vardır. Benim tek dileğim Adıyaman halkının Allah razı olsun demesidir.” Şeklinde konuştu.
Son yıllarda Adıyaman’da eğitim konusunda sorunların yaşandığını buna bir an evvel çözüm bulunması gerektiğini belirten Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan; “İl milli Eğitim müdürümüz Mete Kızılkaya’ya AGAD olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Adıyaman halkı bu zamana kadar özellikle eğitim noktasında geri kalmıştı. Bu bir özeleştiridir. Eğitim noktasında biz Adıyaman olarak sondan onlarda ve yirmilerde yer aldık. Bundan dolayı Adıyaman’daki eğitim sorun ve sıkıntılarını sayın müdürümüz ile paylaşmaya bu sorun ve sıkıntıların giderilmesi için her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyoruz. Çünkü Eğitim düşük olduğu yerde gelişme de olmaz. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Bizim geleceğimize sahip çıkabilmemiz için öğrencilerimizin, çocuklarımızın çok iyi eğitim almaları gerekmektedir. Adıyaman’ın son yıllarındaki eğitim sorunlarından giderilmesi için sayın müdürümüze çok görevler düşüyor. Bu konuda da bize ne düşüyorsa her zaman yanlarında olacağımızı da belirtmek istiyoruz. Yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.