Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde temizlik yapan askeri birliğe yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrasında çok sayıda şehit ve yaralının olduğu bilgisi tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da üzüntüyle karşılandı.
Dağlıca’da gerçekleştirilen hain saldırıya sert bir dille tepki gösteren Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, “Acımızı kelimelerle ifade etmemiz mümkün değil” dedi.
AGAD Başkanı Aslan, Hakkari Dağlıca’da askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçmişteki örneklerde de gördüğümüz gibi hain terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa kalleşçe ve korkakça askerlerimizi arkadan vurmaktadır. Önceki gece de bunlardan bir tanesine şahit olduk. Hain saldırıları düzenleyen PKK terör örgütü şunu iyi bilmelidir ki birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze yönelik karanlık emellerine ulaşamayacaklar, kanlı hesaplarında asla başarılı olamayacaklardır. 6 Eylül Pazar günü akşam saatlerin de gerçekleştirilen bu alçak saldırı da kanlı örgütün içine düştüğü acziyetin, çaresiz çırpınışıdır. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmaya cüret edenler karşılarında tek yürek olarak ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarını karşılarında bulacaklar ve bu alçaklığın hesabını vereceklerdir. Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor. Şehit düşen kahraman evlatlarımızın ruhları şad olsun, ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun, tedavi gören yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.