Memleketi Besni'ye getirilen Afrin Gazisi Piyade Komando Uzman Çavuş Umut Yavuz, teröristlerle çatışma esnasında yaşadıklarını anlatarak; "Son 2 kutu mermimiz kalmıştı. Özgür Üsteğmen ‘Son mermileri sakla kafamıza sıkarız, ellerine düşmeyelim' dedi. şeklinde konuştu.

Sırtına şarapnel parçaları isabet eden ve yaklaşık 4 aydan beri Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (GATA) tedavi gören Afrin Gazisi Besnili Piyade Komando Uzman Çavuş Umut Yavuz’un çatışmaya ilişkin anlattıkları hem gururlandırdı, hem duygulandırdı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda bölücü terör örgütü mensupları tarafından yaralanan Piyade Komando Uzman Çavuş Umut Yavuz, memleketi Besni'de sloganlar ve Türk bayrakları ile karşılandı. 10 Şubat 2018 tarihinde yaralanarak gazi olan ve GATA’da tedavi gören Yavuz, Besni'ye bağlı Ören köyüne götürüldü. Umut Yavuz, Afrin’de şehit düşen Besnili Enes Sarıaslan’ın da aralarında bulunduğu 11 askerin şehit olduğu bin 27 rakımlı tepede çıkan çatışmada yaralanmıştı.

Gazi Umut Yavuz; "Elimle Kendimi Çekmeye Çalıştığımda Belden Aşağısını Hissetmiyordum"

Yaşanan çatışmayı ve silah arkadaşıyla yaptığı konuşmaları anlatan Gazi Umut Yavuz; "Saat 10 sıralarındaydı, çatışma 5-6 saat sürdü. Diğer bölüğümüz çatışıyordu. Diğer bölüğün olduğu tarafta çatışma çıkmıştı. Gazilerimiz ve şehitlerimiz olunca biz o bölüğe destek olarak gittik. 2 saatte biz çatıştık. Arkadaşların mühimmat bitmişti, mühimmat götürmüştük. Özgür Üsteğmen ve Alişan astsubay vardı. Alişan Astsubay tekrardan timin başına dönerken YPG'liler bir mevziimize girmişti. Mühimmatımız azdı, atış desteği istedik. Sürekli roket ve havan atıyorlardı, güdümlü roket atıyorlardı. Ondan sonra çatışma baya sürdü. Son 2 kutu mermimiz kalmıştı. Özgür Üsteğmen, ‘Son mermileri sakla kafamıza sıkarız, ellerine düşmeyelim' dedi. Ondan sonra bir patlama gerçekleşti. Önce vurulduğumu hissetmedim. Sadece Özgür Üsteğmenin 'ah bacağım' dediğini duydum, bacağı kopmuştu. Sağ taraftaki arkadaşında kafasından kan akıyordu. Yusuf diye bir arkadaş geldi yanımıza.  Yusuf, bacağımı hissetmiyorum 2'side koptu mu dedim. Oda yok Umut iyisin Özgür Üsteğmene yardım et dedi. Silah elimden düştü elimle kendimi çekmeye çalıştığımda belden aşağısını hissetmiyordum. Bir arkadaş beni sırtına aldı. Beni götürürken Umut'um bir şeyin yok, derken gözlerim karardı ve ondan sonrasını hatırlamıyorum.

Eski Sağlığımıza Kavuşursak Şehitlerimizin Öcünü Almak İçin Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz

Şükürler olsun hayattayım. Rabbim inşallah eski sağlığımıza kavuşturursa şehitlerimizin öcünü almak için kaldığımız yerden devam edeceğiz. Vatan için, bayrak için Allah'ım tekrar nasip ederse tekrar gazi olmaya ve gerekirse canımızı vermeye gideceğiz. Rabbim inşallah nasip eder" dedi.

Gazi Umut Yavuz’un babası Çavuş Yavuz ise; "Gurur verici, onur duyucu, şeref verici. Çakallara bir santim toprağımızı bile vermediler. Bütün güvenlik güçlerimizden Allah razı olsun. Parmakları taşa değmesin, var olsunlar” dedi.

MHP Adıyaman Milletvekili Adayı Selim Çakır ve MHP Besni İlçe Başkanı Hamdi Arslan Ören Köyündeki evlerinde Gazi Umut Yavuz ile baba Çavuş Yavuz'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.