Afrin'e giden Jandarma Özel Harekat konvoyunun Besni'den geçerken A.C. Yamazaki Okulu öğrencileri asker abileri için yazmış oldukları şiir ve yazılar ile yaptıkları resimleri Mehmetçiğimize teslim etmişlerdi.

Afrin'deki Mehmetçiğimiz zor şartlar altında görev yapmalarına rağmen öğrencilerin bu davranışlarına kayıtsız kalmayarak, onlara hitaben mektup yazarak gönderdiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar bu güzel davranışlarından dolayı okul idaresine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek; "Ülkemiz dışında bizler için canla başla mücadele eden güvenlik güçlerimize öğrencilerimiz içlerinden gelen en samimi duygularını ifade ederek yazıya döküp komutanımıza iletmişler. Komutanlarımız bu güzel duygu ve düşüncelere hitaben bir cevap yazarak öğrencilerimize duygularını ileterek, Kahraman Ordumuzun mütevaziliğini ve Millet sevgisini bir kez daha ortaya koymuştur. Rabbim Askerimizi ve Polisimizi muzaffer eylesin diyor, bu mektubu okulumuza kadar getiren Besni İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Aydın ve beraberindeki komutanlarımız Arif Bekar ile Kaya Kılıç'a şahsım, kurumum ve okulumuz adına teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.