Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde Korupınar Mahallesi Kız Meslek Lisesi arka tarafına afetzedeler için yapılması planlanan Besni'de 24 adet Afet konutlarının temel atma töreni Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ın katılımı ile gerçekleştirildi

Düzenlenen temel atma törenine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Besni Kaymakam Vekili Ramazan Kendüzler, İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde gazetemize açıklamalarda bulunan konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Korupınar Mahallesindeki heyelanlı sahada Afet İşleri Genel Müdürlüğü elemanları tarafından yapılan etüt sonucu, hazırlanan 2006 tarihli Leoloji Etüt Raporu sonucu 16 ailenin afetzede kabul edildiğini belirtti. Sodan; “Yapılan çalışmalar sonucu 13 aile hak sahibi olarak kabul edildi. 2006 tarihli Leolojik Etüt Raporuna yapılan itiraz sonucu Afet İşleri Genel Müdürlüğü elemanları tarafından yeniden etüt yapılmış, etüt sonucu düzenlenen Jeolojik Etüt Raporu Sonucu 4 aile daha afetzede kabul edilmiştir. Bu 4 ailenin hak sahipliği Bakanlıkça da onaylanmış ve toplam hak sahibi sayısı 17 olmuştur. Heyelanın ilerlemesi sonucu Valiliğimiz İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü elemanlarınca mahallede yapılan etüt sonucu düzenlenen Jeoloji Etüt Raporu sonucunda 8 aile daha afetzede kabul edildi. Böylece Korupınar Mahallesindeki heyelan afeti sonucu hak sahibi kabul edilen toplam aile sayısı 24’e yükselmiştir” dedi.

Korupınar Mahallesi'ndeki 24 adet hak sahibi ailenin konutlarının 2011 yılında yaklaşık 1 Milyon 400 Bin TL bedelle ihalesinin yapıldığını da sözlerine ekleyen Sodan; “Afet konutları için ilgili firmaya yer teslimi yapıldı. Konutlarımızın projesi zemin artı üç kat ve 3 blok halinde planlandı. Afet evlerini 1 yıl içinde afetzedelere teslim edeceğiz” dedi.