Büyük bir ciddiyet ve başarıyla yapılan tatbikata katılan Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve il protokolü, alarm çalmasıyla birlikte sınıftaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldı. İkinci alarm sesinin duyulmasıyla da sınıflarda ders işleyen öğrenciler okuldan tahliye edilerek, bahçedeki güvenli alana alındı.
İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD Başkanlığı koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve bu kapsamda Adıyaman’da da AFAD Müdürlüğünce başarıyla uygulanan  ‘Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı’ Adıyaman genelinde 796 okulda 161 Bin 999 öğrenci ve 11 Bin 72 öğretmenin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi. 
 Alarmın çalmasıyla birlikte başlayan tatbikatta öğrenciler okuldaki güvenli bölgeye alındı. Ardından öğrencilere çadır kurulumu, arama kurtarma malzeme tanıtımı ve UMKE görev alanı bilgilendirmesi yapıldı. 
Olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılının “Afet tatbikat Yılı” olarak ilan edildiğini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD Başkanlığı koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve bu kapsamda Adıyaman’da da AFAD Müdürlüğümüzce yürütülen deprem ve tahliye tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi. Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığımız geçtiğimiz 2021 yılını “Türkiye Afet Eğitim Yılı”, 2022 yılını ise “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan etmişti.  Geçen yıl yurt genelinde 56 milyon vatandaşımıza deprem eğitimleri verildi. Bu yılda verilen eğitimlerin tatbikatları gerçekleştiriliyor. Az önce hep birlikte deprem tatbikatını izledik. Tatbikat AFAD personelimizce başarıyla icra edildi. Bilindiği gibi deprem bütün dünyanın olduğu gibi ülkemizin de gerçeğidir. Bunlara her daim hazırlıklı olmak zorundayız. Bu tatbikatlarda, deprem ve afet anında ne yapılması gerektiği vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize uygulamalı olarak öğretiliyor. Yine İçişleri Bakanlığımızın hayata geçirdiği Afet Acil Mobil Uygulaması geliştirildi. Afet anında telefona yüklenen bu uygulamayla 112 Acil Merkezine bağlanılarak mesaj atılabiliyor. Tatbikatlarımız ve eğitimlerimiz devam edecektir. Vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize bu konuda duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Bugün deprem tatbikatını başarıyla gerçekleştiren AFAD Personelimize teşekkür ediyorum. Yüce Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun”dedi.