Valilik Karararnamesi'nin ardından merkeze atanan Adana Valisi Mustafa Büyük'ün yerine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş atandı. Demirtaş için valilik bahçesinde düzenlenen törende aralarında kurum müdürleri ve vali yardımcılarının da bulunduğu yaklaşık 100 valilik çalışanı, Vali Mahmut Demirtaş'ı karşıladı.
Daha sonra makamına geçen Vali Demirtaş Adana'nın problemlerini elele vererek çözeceklerini belirterek şunları kaydetti:
“Adana'ya geldiğim için hem heyecanlıyım hem mutlu hem de onurluyum. İnşallah en kısa zamanda Adana'nın problemlerini hep birlikte teker teker çözmeye gayret göstereceğiz. Bize bu görevi veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Devletimizin ve hükümetimizin destekleri doğrultusunda başta Sayın Bakanımız Ömer Çelik olmak üzere milletvekillerimizle, yerel yönetimlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, meslektaşlarımla hep birlikte inşallah kısmet olursa elele vereceğiz, Adana'nın ekonomik, sosyal ve kültürel problemlerini çözmeye çalışacağız. Benden önce burada görev yapan tüm valilerimize çok teşekkür ederim. Yeni ayrılan Mustafa Büyük Valim'e de sağlık ve esenlikler diliyorum. Tüm Adanalı hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Adıyaman Cihan Haber