Mülkiye başmüfettişi iken İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi ile Adıyaman Valiliği görevine atanan Abdullah Erin, ilk gününde net mesajlar verdi. Adıyaman Havalimanında karşılanan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Valilik önünde Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Koyuer, kaymakamlar, vali yardımcıları, kurum müdürleri tarafından karşılandı. Çocuklar tarafından çiçekle karşılanan Vali Abdullah Erin, kendini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı.

Göreve başladığı ilk an itibariyle Adıyaman ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Erin, “Bu gün gerçekten gururluyum ve mutluyum. Mardinliyim ama bugün itibariyle, aynı zamanda gururla Adıyamanlıyım. Eğer beni hemşeriniz olarak görürseniz, iftihar ederim. Adıyaman’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasının gerçekleşmesi, refahın arttırılması, huzurun pekiştirilmesi için gece gündüz demeden çalışacağız, gayret göstereceğiz. Öncellikle böyle onurlu ve kutsal görevi bize bahşettiği için Rabbime şükürler ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve hükümetimizin tüm Bakanlarına şükranlarımı sunuyorum. Adıyaman asil insanların ve vakur insanların, vatanpever insanların yaşadığı bir kent. Bir medeniyet, bir kültür şehri. Böyle bir şehre Vali olarak hizmet edebilmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Adıyamanlılarla birlikte sevinip birlikte üzüleceklerini belirten Vali Abdullah Erin, “Adıyamanlı kardeşiniz olarak sizin tasanız bizim tasamız olacak, sizin sevincimiz bizim sevincimiz olacak, sizin taziyeniz bizim taziyemiz olacak. Yüreklerimiz hep birlikte atacak inşallah. Adıyaman memleketin karşılaştığı en zor dönemlerde asil duruşunu hep korudu. Bu gün itibariyle son 12 yılda yapılan hizmetleri yatsımak mümkün değil. Adıyaman’a son 13-14 yıl içerisinde çok güzel hizmetler yapıldı. Ancak bunun yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Daha fazlasını hak ediyor, daha güzelini hak ediyor. İnşallah idarecileriyle, siyasetçileriyle, yerel yöneticileriyle, kaymakamlarıyla, basın mensuplarıyla ve halkıyla omuz omuza vererek bu çıtayı daha yukarı taşımanın gayretinde olacağız. Adıyamanlı hemşerilerimizin hak ettiklerini almasının davasını yürüteceğiz” diye konuştu.

“PARALEL VE DİĞER BÖLÜCÜLERLE KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİM”

Ülkenin birlik ve beraberliğine vurgu yapan Vali Erin, “Adıyaman’ın 9 ilçesi, 28 belediye, 428 köyü, 593 mezramızda yaşayan toplam 603 bine yakın insanımız, devletin temsilcisi olan Validen devletin güler yüzünü, şefkatini ve adaletini görecektir. Bizim mücadelemiz sadece ülkenin birlik ve beraberliğine yönelmiş hareketlere olacaktır. Paralel devlet yapılanması başta olmak üzere, ülkenin birlik ve beraberliğine yeltenen kişilere karşı kararlılık içerisinde mücadelemizi arttırarak devam ettirecek. Adıyaman’da farklı inançlara, kültürlere sahip insanlarımız var. Sünni, Alevi, Süryani vatandaşlarımız var. Bu farklı inanışlar, inançlar ve kültürlerin tamamı bizim emanetimizdir. Bu insanların farklı düşünceye sahip olmalarından dolayı tereddüt edecekleri bir durum yok” ifadelerine yer verdi.

“VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ BAYRAĞINI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”

Vali Erin, hizmet çıtasını daha yukarılara taşımanın gayreti içerisinde olacağını kaydederek, “Bu kutsal hizmet bayrağını Mahmut Demirtaş Valimizden devraldım. Mahmut Valim benim ağabeyimdir. Çok sevdiğim, çok değer verdiğim, birlikte çalışmaktan onur duyduğum bir ağabeyimdir. Çıtası çok yüksekte bir bayrağı devraldım, onun farkındayım. Mahmut ağabeyden bayrağı devralmanın mutluluğunu yaşıyorum ancak zorluğunun da farkındayım. Kimle görüştüysem onun hoş sedasından bahsetti. Onunla onur duymamak, gurur duymamak mümkün değil. Mahmut Valime Adıyaman’ın yeni Valisine yaptığı güzel hizmetten dolayı gönülden şükranlarımızı sunuyorum. Bize devrettiği hizmetlerin yarıda kalanlarını tamamını hızla tamamlayacağız ve üzerine yenilerini ekleyeceğiz. İşbirliğinin aynı dayanışmanın aynı kararlılıkla devam ettireceğiz. Birbirimizi kırmadan dökmeden, birbirimizin güçlü taraflarını birleştirerek Adıyaman’a daha nasıl hizmet sunabilirizin gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı.

"TEMPOYA AYAK UYDURMAYACAK ARKADAŞLAR BULUNDUKLARI YERİ TERK ETSİNLER”

Kamu çalışanlarına önemli bir mesaj veren Vali Erin, “Bu günden sonra birlikte çalışacağımız mesai arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Gece gündüz çalışacağız. Daha önce görev yaptığımız yerlerdeki çalışma anlayışını bilen bilir. Mesai merhumu gözetmeksizin bu millete 24 saat hizmet edebilmenin gayretinde olacağız. Bu katı idarecilik yapacağız anlamına gelmiyor. Ama işimize sahip çıkacağız, yeni projeler üreteceğiz. Bu çalışma anlayışımıza, bu çalışma tarzımıza ayak uydurmayacak arkadaşlarımız, baştan itibaren birbirimizin gönlünü kırmadan bulundukları yeri kendi rızalarıyla terk etsinler. Bunu kesinlikle tehdit olarak algılamasın. Ancak bizim yapacağımız çok işler var. Adıyaman’ımız bu güzel ve asil duruşuna rağmen ülke genelinde 10 bin dolar olan milli gelirden 4 bin 900 dolar pay alıyor. İstihdam oranları çok düşük, sanayi çok gerilerde, işsizlik oranı yüksek, istihdam kapasitesini arttırmamız lazım. İnsanlarımıza iş, aş imkan sağlamamız gerekiyor. Buda oturarak olmayacağına göre gece gündüz ele ele vererek bunun kavgasını ve gürültüsünü çıkarmamız gerekiyor. Gönlümüz, kapılarımız, zamanımız, hepsi vatandaşımıza açıktır. Bütün tenkitlere, bütün eleştirilere, yapıcı olmak koşuluyla, bütün tavsiyelere açığız. Hepsini dileyeceğiz, hepsine kulak vereceğiz. Vatandaşımızın içinde olacağız. Kibirlenmekten, kibirli olmaktan Allah’a sığınırız. Makamlar gelip geçicidir, makamların temsil ettiği onuru korumak şartıyla tevazuyu elden bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Vali yaptığı açıklamasının ardından gazetecileri kapıya kadar uğurlayarak, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.