Stantta Besni ile ilgili  yöresel ürünler, yöresel yemekle, Besni Turizmi ve  Besni tarihi katılımcılara tanıtılırken en görkemli stant Besni Standı oldu.Ayrıca Ürün satış standlarında İsmet Kebapçıoğluna ait stant, Atmalı Girişimci Kadınlar Kooperatifi ve birçok sayıda Besnili esnafın standı gıda ürünü olarak görülmeye değerdi. Yerel sanatçılar Besni Standını görmeye gelen ziyaretçilere söyledikleri yöresel şarkılar ile eğlenceli dakikalar yaşatırken İstanbul'da yaşayan Besnililerin de memleket hasretlerini bir nebze olsun giderdi. 
Kaymakam Nazlı Demir, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre ve Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve beraberinde gelenler, İstanbul'da faaliyet gösteren  Besnili derneklerini ziyaret ederek başkanlarına Kaymakam Nazlı Demir tarafından plaket verildi.
Erdemoğlu Ailesi ve Besnililer Dayanışma Derneğinin beraber yaptırdığı, Sefaköy’de bitmek üzere olan taziye evi ve Dernek binasında Besni'den gelen ve İstanbul'da yaşayan Besnililer akşam yemeğinde buluştular. Yemek sonra dernek binasının yanında yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Besni Marketi, Besni Kasabı ve Besni Fırını ziyaretini gerçekleştiren heyet, bir Besni caddesi haline gelen bu yeri çok beğendiklerini belirtti.
Kaymakam Nazlı Demir ve beraberindeki heyet daha sonra Şahin Akdoğan'ın fabrikasını ziyaret ederek burada bir takım incelemelerde bulundu. 
Burada Kızılin Köyüne dokuma tezgahları göndererek istihdam oluşturan Şahin Akdoğan'ı ve Besni'de 24 Derslikli ilkokul yaptıran hayırsever hemşerimiz Vakkas Kumral ile bir araya gelen heyet yapmış oldukları yatırımlar için hayırseverlere teşekkür etti.
Düzenlenen İstanbul Tanıtım günlerinde Adıyaman merkez dahil olmak üzere bütün ilçelerin açmış oldukları stantlar içerisinde Besni Standı yoğun ilgi gördü. Besni Standını Milletvekilleri, Bürokratlar, İstanbul'un ilçe Belediye başkanları, İstanbul'da yaşayan Besni'li hemşerilerimiz ziyaret etti. Çok sayıda ziyaretçi kabul eden Besni standında eğlenceli ve renkli görüntüler ortaya çıktı.