Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu gündemdeki konuları değerlendirmek ve Adıyaman’a ait bir yol haritası oluşturmak üzere aylık olağan toplantılarına devam ediyor. İlimizde faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı Ocak ayı değerlendirme toplantısı Adıyaman Kuran Hafızları Mezunları ve Mensupları  Derneği’nde gerçekleştirildi. 

Kuran Hafızları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Arslan’ın dernek  faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ile başlayan toplantıya  İl Milli Eğitim Müdürü  Seyfi Özkan konuk olarak katılarak Adıyaman’da eğitim alanında yapılan çalışmaları özetledi.

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun aylık periyotlar halinde bir araya geldiğini ve önemli çalışmalara imza atacağını belirten Platform Sözcüsü ve Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi  Ali Deniz, platformun STK`lar arasında dayanışmayı sağlayacağını, bilgi, belge ve deneyim paylaşımını güçlendireceğini, işbirliği ve iletişimi arttıracağını söyledi. Ali Deniz; seminer, sempozyum, panel ve konferans düzenleyerek, gündeme alınan konular hakkında ilgili resmi veya sivil kuruluş yetkilileri ile görüşerek, problemlerin çözümü için rapor, araştırma ve bildiriler sunmayı ve böylece  kamuoyu oluşmasını sağlamayı,  yerel ve ulusal boyutta gündem oluşturulan konularda görüş ve kanaat bildirmek gibi faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yaşanan terör olayları neticesinde mağdur olan, evlerini terk ederek göç etmek zorunda kalan ailelerin durumlarının da değerlendirildiğini söyleyen Ali Deniz, “Büyük Türkiye yolunda kardeşlik hukuku çerçevesinde  bir ve beraber olduğumuzu göstermenin önemli bir zaruret olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda mağdur olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için Adıyaman STK Platformu olarak bir yardım kampanyası için çalışma başlatmayı kararlaştırdık. Yakın zamanda bu çalışmayı kamuoyuna duyuracak  kardeşlerimize “ensar” olmak yolunda adımlar atacağız.” dedi.

Bölgede çok ciddi bir mağduriyetin yaşandığını belirten Ali Deniz, sokağa çıkma yasağı dolayısıyla evlerinde mahsur kalan ve iaşesi tükenen ailelere ulaştırılacak bir yardım kampanyasını başlatacaklarını vurgulayarak Türkiye’de çapında bir duyarlılık ve hassasiyet oluşturmak istediklerini söyledi.

İHH, Eğitim-Bir-Sen, MEB ve Diyanet İşleri Bakanlığı ile işbirliği halinde yürütülen yetim kampanyasının devam ettiğini söyleyen Ali Deniz, bu konuda Adıyaman’ın henüz hedeflediği rakamları yakalayamadığını söyleyerek yapılacak çalışmalarla en kısa zamanda istenilen hedefe ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Toplantıya katılan STK Temsilcilerinin soru ve önerileri ile sona eren toplantının verimli geçtiği vurgusu yapılarak Şubat ayında yapılacak toplantıda da ilimizin sağlık alanındaki çalışmaların değerlendirilmesi kararlaştırıldı.