Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Ramazan Bayramı öncesi ve sonrası vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak ve rahat bir bayram geçirebilmeleri amacıyla İl genelinde Asayiş ve Trafik yönünden en üst seviyede gerekli emniyet tedbirleri alınmış; Bayram süresince 691 asayiş personeli ve 245 trafik personeli olmak üzere 936 personel görevlendirildi.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifedeler kullanıldı. "Asayiş Şube Müdürlüğü ve Polis Merkez Amirlikleri dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı yaya ve motorize devriyelerini arttıracak halkın yoğun olarak bulunduğu banka önlerinde, AVM ve alışveriş yapılan yerler ile çevrelerinde görev ifa edecekler.

Şehir içi trafik denetimi ile ilgili olarak vatandaşların yoğun olarak kullandığı kavşak ve sokaklarda gerekli trafik tanzimi ve düzeni yeteri kadar ekip yada personel ile sağlanacaktır.

Trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek amacıyla İl sınırları içerisinde Emniyet Müdürlüğü tarafından geceli gündüzlü çalışan görevliler tarafından trafik tedbirleri arttırılmış, yapılan etkin denetimlerle Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında bayram öncesi, bayram boyunca ve sonrasında belirtilen tedbirler sürecektir.

Vatandaşların huzur ve güven içerisinde bayram geçirebilmeleri, istek ve şikayetlerini anında ilgili mercilere iletebilmeleri ve muhtemel olaylara süratle müdahale edilebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilebilecek 155 Polis İmdat ve 0416 216 48 85 nolu telefon numaraları sürekli açık bulundurulacak ve ayrıca [email protected] ve www.adiyaman.pol.tr e-posta adreslerine başvuru yapabileceklerdir."