İçişleri Bakanlığının yayınladığı emniyet müdürleri kararnamesiyle İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, Adıyaman Emniyet Müdürü olarak atandı. Adıyaman’da yaklaşık 3 buçuk yıldan beri görev yapan Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kararname ile polisbaşmüfettişi olarak Emniyet Genel Müdürlüğüne görevlendirildi.
Kararnamenin yayınlanmasının ardından Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne atanan Metin Alper, görevi Emniyet Müdürü Fikret Salmaner’den devraldı.
Emniyet Müdürü Metin Alper’i emniyet girişinde teşkilat mensupları karşıladı. Personel ile tek tek tokalaşan Metin Alper’e, eski Emniyet Müdürü Fikret Salmaner çiçekle karşıladı. Birlikte makama geçen Fikret Salmaner ve Metin Alper, bir süre sohbet etti.
Fikret Salmaner, metin Alper’e yeni görevinde başarılar dileyerek, Adıyaman’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Metin Alper ise, hizmet noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, polis teşkilatına görevlerinde başarılar diledi.
Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper’in 1984 yılında Ankara Polis Kolejine girdiği, 1988 yılında polis akademisine geçtiği, 1992 yılında komiser yardımcısı olduğu, 20. dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdürvekili olarak göreve başladı.
1996- 1998 yılları arasında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev yaptı. 1998 yılında kendi isteği ile Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne atanan Alper, Osmaniye'de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldı. 1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T. C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ilinde sırayla Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdür vekili, Personel Şube Müdür vekili, Asayiş Şube Müdürü ve en son olarak da Kadirli ilçe Emniyet Müdürlüğü görevi yaptı.
Alper buradaki görevinden sonra 2007 yılında Sivas Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürü olarak atandı. 2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı. 2013 Mayıs ayında Afganistan Kabil?de bulunan NATO- ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford’un polis danışmanlığı görevini yürüttü. 27 Aralık 2013 itibariyle de İstanbul?da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
Adıyaman Cihan Haber