Adıyaman’da yaptığı yardım faaliyetleriyle  tanınan Mehmet Tırpan, Adıyaman Yetimler Derneğini kurdu.
Yaptığı yardımlarla ilimizde adından söz ettiren Mehmet Tırpan ve arkadaşları yeni dernek ile yardım faaliyetlerini yürütme kararı aldı.
Hayır faaliyetlerini bundan böyle Adıyaman Yetimler Derneği olarak yürüteceklerini belirten Mehmet Tırpan, ‘Topla dağıt dinsin ağıt’ sloganıyla hareket edeceklerini, alan el ile veren el arasında köprü olacaklarını belirterek hayırseverlerden temin edeceklerini gıda, ekmek, et gibi temel gıda maddelerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını söyledi.
Tırpan; “Uzun zamandan bu yana bizler, ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiği kadar, yardımda bulunduk. 02-010-115 kütük numarası ile Adıyaman Yetimler Derneği olarak 01.06.2022 tarihi itibariyle kuruluş kaydımızı yaptık. Resmi kuruluş işlemlerimiz tamamlanmıştır. Derneğimiz ilimize hayırlı uğurlu olsun. Ben ve arkadaşlarım geçtiğimiz Ramazan ayında dur durak bilmeden garip gurebaya ulaştık. Geçtiğimiz günlerde bizimle birlikte yol alan arkadaşlarımız ile birlikte, kendi aramızda bir yönetim kurulu oluşturarak, bu yola çıktık. Adıyaman Yetimler Derneği adı altında, kurmuş olduğumuz bu derneğimizde, Allah nasip ederse, çok sayıda Adıyamanlı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, elimizden geldiği kadar maddi ya da manevi anlamda ulaşmak için mücadele edeceğiz. Hedeflerimiz arasında, gıda, giyim, nakdi yardım, öğrencilerimiz için kırtasiye yardımı, odun ve kömür yardımı gibi yardımlarımızı en adaletli bir şekilde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimiz için dağıtmayı planlıyoruz. Ben şimdiden derneğimize destek olan, ya da ilerleyen zamanlarda derneğimize destek olacak olan, tüm hayırsever ve yardımseverlerimize çok teşekkür ediyor, derneğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi