Adıyaman'dan Mardin'in Nusaybin ilçesine geçici görevle gidip teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Polis Özel Harekat'ta görevli Komiser Yardımcısı Ayhan Kıymacı'nın Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki babaevine ateş düştü.
Kıymacı ailesinin 12 evladının en küçüğü olduğu öğrenilen şehit Komiser Yardımcısı Ayhan Kıymacı'nın (40) geçici görevle Adıyaman'dan, Mardin'e gittiği öğrenildi. Şehit Kıymacı'nın şehadet haberi Dörtyol ilçesi Yeşilköy Mahallesi'nde bulunan babaevine Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Turan ve Emniyet Müdürü Ali Koray Ataş tarafından verildi. Gözyaşlarına hakim olamayan şehidin babası Sadi Kıymacı güçlükle ayakta dururken, annesi Nefide Kıymacı ise baygınlık geçirdi. Sadi Kıymacı, çalan cep telefonuna cevap veremedi. Şehidin erkek kardeşleri, gözyaşlarına boğulan kız kardeşlerine "Ağlayıp kimseyi sevindirmeyin" dedi. Kardeşinin şehit olduğu haberini daha sonra öğrenen Kıymacı'nın kız kardeşi ise babaevine gelirken fenalık geçirdi. 
Şehidin evine dev Türk bayrakları asılırken, belediye tarafından taziye çadırları kuruldu. 2 çocuk babası olan şehit Komiser Yardımcısı Ayhan Kıymacı'nın eşi ve çocuklarının Adıyaman'da yaşadıkları ve acı haberin ardından Hatay'a gelmek üzere yola çıktıkları belirtildi. Şehit Kıymacı'nın cenazesinin Mardin'de düzenlenecek törenin ardından Hatay'a gönderileceği ve Yeşilköy Merkez Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Adıyaman Cihan Haber