Adıyaman basınına uzun yıllar hizmet veren Yeniyol ve Doğuş Gazetelerinin kurucusu, Adıyaman’ın ilk Sürekli Basın Kartı sahibi duayen gazeteci İbrahim Çeliker 79 yaşında vefat ederek, son yolculuğuna uğurlandı.

Adıyaman basınına uzun yıllar hizmet veren duayen gazeteci İbrahim Çeliker, metastaz tedavisi gördüğü Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Çeliker, kılınan cenaze namazının ardından Adıyaman Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
1941 yılında Adıyaman’da doğan ve ilk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman’da tamamlayan İbrahim Çeliker, gazeteciliğe 1955 yılında Nakipler ailesinin sahibi olduğu gazetede başlayıp, meslek hayatı boyunca ailenin birçok bireyiyle birlikte çalışma fırsatı buldu. En son emekli öğretmen Nakip Üstün’ün yanında mesleğe devam eden duayen gazeteci, gazetenin tüm kademesinde çalıştıktan sonra 13 Eylül 1974 yılında Yeniyol Gazetesi’ni, 26 Temmuz 1991 yılında da Doğuş Gazetesi’ni kurarak Adıyaman basınının gelişmesine katkıda bulundu.

ADIYAMAN’IN İLK SÜREKLİ BASIN KARTI SAHİBİ


Gazeteciliğin yanında Laborant Şefi olarak çalıştığı Sümerbank’tan da emekli olan İbrahim Çeliker, Adıyaman basınına verdiği emeklerin karşılığında 1998 yılında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel müdürlüğü tarafından ‘Sürekli Basın Kartı’ almaya hak kazanarak, Adıyaman’da bu karta sahip olan ilk kişi oldu.
2001 yılında kurduğu gazeteyi oğlu Murat Çeliker’e devrederek emekli olan İbrahim Çeliker’in görevini yürüten oğlu Murat Çeliker, bugün halen ilde yayın hayatını sürdüren Güne Bakış Gazetesi’nin ortaklığını ve Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkan Yardımcılığı görevini yürüterek baba mesleğine devam ediyor.
Usta gazeteci İbrahim Çeliker’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Adıyaman basınına başsağlığı dileriz.