Başkan Bahçeci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin saygın isimleri olan değerli gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu Genel Başkanı, seçkin hukuk bilgini Prof. Dr. Muammer Aksoy’un alçakça pusular kurdurularak öldürülüşlerinin yıl dönümü günlerini alan 24 – 31 Ocak tarihleri arasını, “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak anıyoruz.

Bugün Cumhuriyet tarihimizin en zor günlerini yaşıyoruz. Kendi vatanımız içerisinde hendekler açılıyor, okullar yakılıyor, en kötüsü okullar  güvenlik nedeni ile boşaltılıp başka illere  öğrenciler taşınıyor, kan dökülüyor, birileri Türk Milleti adını terettüt ile söylerken, bölücü örgüt alkışçılığı yapanların düşünce özgürlüğüne sarıldığını, bir yandan da devletin temeli ile ve çatısı ile oynamak isteyen ( Anayasanın ilk üç maddesi) düşüncelerin  gayretlerini ve anlamsız tartışmalarına tanık oluyoruz.

Bu ülkede bizim bildiğimiz en güçlü makam Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır.Buna da Türk Milleti denir. Bizler o makamların sahipleriyiz. Bize düşecek görev o makamın gücünü bilmek ve sahip çıkmaktır.  Bizim ihtiyacımız olan tertemiz vicdanımız, aklımız, Atatürk'ün yolu ve onun öğretisidir.

Devletin temeli ve çatısı yıkılırsa unutulmamalıdır ki hepimiz altında kalırız. Bu temelin ve çatının yıkılmasını merak edenler veya bir deneyelim diyenler bir dürbün alıp Suriye sınırının 150 metre ötesini seyretmelidir.

Günümüzde demokrasinin işleyişinde Sandığı tek başına şart olarak gören düşünce halkımızı aldatmamalıdır. Zira demokrasinin temeli seçim, seçimle beraber güçlü bir anayasa, buna bağlı olarak devletin temel güçleri olan yasama, yürütme ve yargının bağımsızlığıdır.

Maalesef şunu da görüyoruz ki Demokrasinin taşıyıcı kurumları yıpranmıştır. İktidarın örgütlü işler yapmasını zorlayacak tek şey yarın iktidar değişir, benden hesap sorarlar düşüncesidir. Eğer toplumda alternatifsizlik çaresizlik getiriyorsa bu çok düşündürücüdür.  Umudumuz Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini benimsemiş güçlü bir iktidar özlemek kadar güçlü bir muhalefeti de arzulamak en doğal hakkımızdır.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bizler Çağdaş bir toplum ülküsüyle kurulmuş Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti, her türlü engel ve sorunları aşarak, çağdaşlaşma yolundaki tarihsel yürüyüşünü sürdüreceğine inanıyoruz. Laik Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimlerini korumak, savunmak yolundaki şehitlerimizi unutmayarak, eninde sonunda Cumhuriyet’in kazanacağına inancımızı yitirmiyoruz.

Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 de, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Muammer Aksoy’un 31 Ocak 1990 da öldürülmesinin üzerinden yıllar geçti ve sorumluları da bulunmadı. Sadece onlar mı? Öncesinde Doğan Öz, Cavit Orhan Tütengil, Bedrettin Cömert, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok… Sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okan, Necip Hablemitoğlu gibi devrim şehitlerimizin hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şaad olsun ışıklar içinde kalın” dedi.