Programa, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Ali Yılmaz, Besni ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Ak Parti Besni ilçe başkanı İsmail Sümer, CHP Besni ilçe başkanı Vakkas Acar, Besni İyi Parti ilçe başkanı İmdat Yıldırım, Adıyaman ADD başkanı Aslan Palalı, Stk Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Besni ADD yönetim kurulu üyesi Mustafa Şahin'in yaptı.

Şahin konuşmasında, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günüm dediği, kurtuluş ve varoluş meşalesinin yakıldığı gün olan 19 mayıs 1919'un 102. yıl dönümü olan Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramını kutlamak, Atatürkçü düşünce derneği Besni şubesi öncülüğünde ve Atatürkçü yurtseverlerin katkılarıyla ilçemize kazandırılan Atatürk Silueti ve Türk bayrağımızın açılışını gerçekleştireceğiz dedi.

Şahin'den sonra ADD genel merkezinin basın bildirisini ise Besni ADD yönetim kurulu üyesi Kerim Doğdu okudu.

Doğdu, "Türk Milleti’nin doğum günü 19 Mayıs 1919, Büyük Atatürk’ün Samsuna çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 102. yıl dönümüdür. Ateşin ve ihanetin çemberindeki Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde aydınlık günlere doğru yürüyüşünün başladığı gündür. 19 Mayıs, ulusumuzun kaderini iradesiyle değiştirerek yeniden yazdığı, eşsiz bir destanın başlangıcıdır. Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan, yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak tarihin çöplüğüne attığı gündür 19 Mayıs." dedi.

Siluetin ve Türk bayrağının yapımında emeği geçen, yer tahsisinden dolayı Paccı ailesi adına Eyüp Paccı, Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Ali Yılmaz ve Baykal Deniz'e teşekkür plaketi verildi.